85 g vaj
1 ek. kakaópor
1 tk. instant kávé (nescafé)
110 g nádcukor
85 g süthető étcsokoládé lencse
1 tojás
1 tk. vaníliakivonat
140 g finomliszt
1/2 tk szódabikarbóna
50 g törökmogyoró durvára vágva
A vajat egy kis lábosban olvasszuk meg, keverjük hozzá a kakaóport és a kávét, majd ha összeolvadt teljesen, akkor adjuk hozzá a cukrot és vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni.
A tojást verjük fel a vaníliával, majd adjuk hozzá a vajas keveréket. Keverjük hozzá a lisztet és a szódabikarbónát, a mogyorót meg a csoki kb. 3/4 részét. Én süthető csokilencsét használok, mert szebb is, meg a sülés során nem olvad meg, mint a sima étcsoki, így a gyerekek nem lesznek egy falattól a fülükig csokisak (nem utolsó szempont :)). De nyilván sima táblás csokival is elkészíthető, vágjátok jó apróra.
Nem szabad túlkeverni. A masszát 10 percre tegyük hűtőbe, hogy formázható legyen, majd nedves kézzel diónyi golyókat gyúrunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, a tetejüket egy picit lelapítjuk és belenyomkodjuk a maradék csokilencsét.
Légkeveréses sütőben 160 fokon 12 perc alatt készül el. Tényleg nem szabad tovább sütni, klüönben kiszárad. Lágynak tűnhet egy picit, de a hűlés során még szilárdul.
Ha kihűlt, fém dobozban sokáig eláll (hogy mennyi ideig, fogalmam sincs, mert 2 napnál tovább sosem tartott egy adag ). Egyébként nyersen remekül fagyasztható: amikor a golyókat meggyúrtuk tegyük egy zacskóba.
Az egész tojásokat a cukorral, vaníliával, sóval jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet és tovább keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és jól összekeverjük. Lisztezett, zsírozott...
Elkészítési idő:Elkészítés: A tészta hozzávalóiból palacsintát sütünk. A tejszínt felforraljuk egy darab vaníliával. A diót, cukrot és citromhéjat egy tálban összekeverjük, majd leöntjük a tejszí...
Elkészítési idő:Elkészítés: A lisztet összekeverjük a sütőporral, csipet sóval és a kakaóporral, majd félretesszük. A 100 gramm étcsokoládét vízgőz felett félig(!) megolvasztjuk, majd a gőzről l...
Elkészítési idő: