A tésztához:
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál méz
0,5 dl tej
1 tojás
10 dkg margarin
1 csomag sütőpor
45 dkg liszt
A krémhez:
2 evőkanál búzadara
2,5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
1 evőkanál rum
10 dkg sárgabarackíz
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj
A cukrot a mézzel, a tejjel, a tojással, a margarinnal és a sütőporral összekeverjük, gőz fölött 15 percig, habzásig főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a lisztet.
A tésztát 4 egyforma cipóra osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és sütőlemezen, középmeleg sütőben körülbelül 10-15 perc alatt kisütjük.
A krémhez a búzadarából a vaníliás tejjel sűrű pépet főzünk, és hagyjuk kihűlni. A porcukrot és a margarint habosra keverjük, a rummal ízesítjük (a rum elhagyható), majd hozzátesszük a búzadarás pépet, és jól kikeverjük.
A kihűlt tésztalapokat a következőképpen töltjük meg: az első és a harmadik lapra krémet, a másodikra barackízt kenünk. A tészta tetejét az
étolajjal hígított, olvasztott csokoládéval vonjuk be.
A néhány órát pihentetett és lehűtött tésztát tetszés szerinti nagyságúra vágva tálaljuk.
1/ A mirelit levelestésztát kinyújtottam, és 12 téglalapra felvágtam derelyevágóval. 2/ Megkentem savanyú, diabetikus lekvárral, megszórtam fahéjjal. 3/ 3-4 almát vékony cik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban a tojást a cukorral és a vanília aromával fehéredésig keverjük habverővel. Hozzáadjuk az olvasztott vajat (ne legyen forró, csak meleg, mert különben megfő a cukros tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű15 dkg dió. mind az 5 t. fehérje. habnak. 40 dkg liszt 15 dkg margarin 10 dkg cukor 1 cs sütőpor 5 tojássárgája pici tej-kb 1,5 dl 1 kis üve...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval, a gyömbérrel és a cukorral. A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tejet, a tojást, a tojás sárgáját, beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes