A tésztához:
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál méz
0,5 dl tej
1 tojás
10 dkg margarin
1 csomag sütőpor
45 dkg liszt
A krémhez:
2 evőkanál búzadara
2,5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
1 evőkanál rum
10 dkg sárgabarackíz
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj
A cukrot a mézzel, a tejjel, a tojással, a margarinnal és a sütőporral összekeverjük, gőz fölött 15 percig, habzásig főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a lisztet.
A tésztát 4 egyforma cipóra osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és sütőlemezen, középmeleg sütőben körülbelül 10-15 perc alatt kisütjük.
A krémhez a búzadarából a vaníliás tejjel sűrű pépet főzünk, és hagyjuk kihűlni. A porcukrot és a margarint habosra keverjük, a rummal ízesítjük (a rum elhagyható), majd hozzátesszük a búzadarás pépet, és jól kikeverjük.
A kihűlt tésztalapokat a következőképpen töltjük meg: az első és a harmadik lapra krémet, a másodikra barackízt kenünk. A tészta tetejét az
étolajjal hígított, olvasztott csokoládéval vonjuk be.
A néhány órát pihentetett és lehűtött tésztát tetszés szerinti nagyságúra vágva tálaljuk.
A túrót a cukorral, a 2 dl tejjel, a vaníliás cukorral és a margarinnal turmixban habosra keverjük. A 4 dl tejben elkeverjük a zselatint és a keményítőt, majd gyöngyözésig főzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kis pohár tejföl, 25 dkg zsír, 1 egész tojás, csipetnyi só, 1 dl tej , 5 dkg élesztő, 1 evő kanál cukor, 1 citrom reszelt héja, jól összekeverjük és annyi lisztet teszünk hozzá,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet csipet sóval felteszem forrni. Ha már melegszik, hozzáadom a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadom a búzadarát, és a kókuszreszeléket, és folyam...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyűkézi mixerrel a túró+ porcukrot összekeverjük -fokozatosan bel a tejet +olajat -ezután már kézzel dolgozzuk bele a sütőporos lisztet+ pici sót -enyhén liszteztt felületen kinyúj...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes