1 1/2 csésze liszt, 3 evőkanál kakaópor, 1 csésze cukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál só, 1 teáskanál vanília, 5 evőkanál olaj, 1 pohár víz, 1 teáskanál fehér borecet.
a csésze 2 és fél decis
tegyük a sütőformába a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót, majd egyenletesen keverjük el egy kanállal. Csináljunk három kis lyukat a keverékbe, és öntsük rá a vaníliát, az olajat, a borecetet, és a vizet. Kavarjuk össze alaposan az egészet, úgy, hogy csomómentes legyen. Tegyük az előmelegített sütőbe 35 percre. A tetejére öntsünk csokikrémet, és tálaljuk gyümölcsökkel.
4-4 tojásból külön-külön kakaóspiskótát sütünk. (két lap) A vaníliapudingot a tejben sűrűre főzzük a cukorral, hűtjük. 50 dkg túrót áttörünk , és a kihűlt pudinggal habosra keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mogyoró helyettesíthető dióval, mandulával ízlés szerint. Én dióval készítettem például. A hozzávalókat összegyúrjuk, és egy órára a hűtőbe tesszük. Majd kinyújtjuk, és kifli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A tojásokat, a mézzel, a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a szódabikarbónával és a 30 dkg liszttel kikeverjük, majd reggelig állni hagyjuk a hűtőben. Elkészít...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA cukrot a puha margarinnal elkeverjük. Felváltva a tejet és a kakaóporos lisztet is belerakjuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Kicsit még keverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű