32 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 1 egész tojás, 20 dkg zsír, 1/2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, leve, vaj, baracklekvár, 3 tojás sárgája, 10 dkg őrölt mandula, 2 szelet reszelt csokoládé, 18 dkg porcukor, 3 tojás fehérjének kemény habja
1. 32 dkg lisztet deszkán egyenletesen elkeverünk 1 cs sütőporral, majd összegyúrunk 1 egész tojással, 20 dkg zsírral, 1/2 csomag vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával és levével.
2. Vajazott tepsibe a tészta 2/3-ad részét egyenletesen elnyomkodjuk és baracklekvárral megkenjük.
3. A lekváros rétegre 3 tojás sárgájából, 10 dkg őrölt mandulából, 2 szelet reszelt csokoládéból, 18 dkg porcukorból és a 3 tojás fehérjének kemény habjából készült habos édességet tesszük.
4. A tészta félretett kisebb részéből, melyet félcenti vastagra kinyújtunk, kisujjnyi széles szalagokat vágunk.
5. A tésztaszalagokból rácsot terítünk a süteményre, melyet tojás sárgájával vastagon megkenünk.
6. Közepes tűznél sütjük.
Száraz alapanyagokat összekeverni. Vaj és csoki összemelegíteni. A kettőt összekeverni és hozzáadni egyesével a tojásokat egynemű masszává keverni. Ehhez jön az aroma. 180 foko...
Elkészítési idő: 1 óra1. A töltelékhez összekeverem a túrót, tojást és a búzadarát a cukrokkal és a citrom reszelt héjával. Majd vizes kézzel 20 darab golyót formázok belőle. 2. A tésztához a tojások...
Elkészítési idő: