: • 12 dkg dió
• 15 dkg cukor
• 2 dkg cukrozatlan kakaópor
•¼ teáskanál só
• 2 tojásfehérje
• 1 narancs reszelt héja
• Előmelegítjük a sütőt 160 fokra (gázsütőn 3-as fokozat), és sütőpapírt terítünk 2 nagy, 30x40 cm-es sütőlemezre. • A diót egy nagy serpenyőben néhány perc alatt illatosra pirítjuk, majd kihűtjük, és összedaráljuk a cukorral. • Egy keverőtálban a cukros dióhoz szitáljuk a kakaóport, majd hozzáadjuk a sót és a narancshéjat is. Belekeverjük a tojásfehérjéket. Sűrű, ragacsos masszát kapunk. • A diós-kakaós masszából teáskanállal egymástól kb. 2 cm távolságra kupacokat teszünk a sütőpapírra, és kb. 13 perc alatt megsütjük őket, egyik tepsivel a másik után. Vigyázzunk, ne süssük túl.
• Ha készen vannak, néhány percig a sütőlemezen hagyjuk a sütiket, majd átszedegetjük őket egy rácsra, hogy ott hűljenek ki teljesen.
Az almát hámozzuk meg, kockázzuk fel és pároljuk meg a saját levében. 2. A szilárd hozzávalókat, a csoki kivételével: a liszteket, a mandulát, a sót, a szódabikarbónát keverjük ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa citromkrémhez: 4 kezeletlen héjú citrom finomra reszelt héja és leve 200 g cukor 100 g vaj 3 egész tojás és 1 tojássárgája A cukrot, a citrom levét és héját és a kisebb dar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagolva kb 2 órát pihentetjük. A pihentetés után 4 részre osztjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk vagy sütőpapíron (ne ijedjünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű