- 20 dkg. liszt
- 20 dkg. margarin
- 15 dkg. cukor
- 4 db. tojás
- 1 csomag sütőpor
+ meggy
Mindent bele (Zepter botmixer -> lyukacsos (nem sima korong) adapterrel összekeverni), beleöntjük a kivajazott tepsibe és rápakoljuk a meggyet (amennyit szeretnénk), majd előmelegített sütőbe bevágjuk . :)
Néha ránézünk, amennyiben megfelelő az állaga (jól megszurkáljuk tűvel, ha már nem tapad semmi a tűre és külsőleg is guszta), akkor kivesszük és jól megesszük. Jó étvágyat!
Közben ouzo vagy jófajta magyar pálinka kortyolgatása...
A töltelékkel kezdem.A hozzávalókat összemelegítem annyira hogy elolvadjon benne a cukor. Amikor ez megvan a tojások sárgáját belekeverem. Ha esetleg hígnak találjuk, egy kis darál...
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra Nehézség: KönnyűA kristálycukrot megpirítjuk, majd a vízzel felengedjük és hagyjuk kihűlni. A porcukrot a tojássárgákkal és a margarinnal habosra keverjük. Összekeverjük a száraz hozzávalókat:...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összedolgozzuk a tojások fehérjét habbá verve, a végén keverjük bele. 2. A sütőformát kikenjük, kb. egy merőkanálnyi tésztát teszünk a formába.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olvasztott vaja és a cukrot keverd ki habosra, egyenként add hozzá a tojásokat, citromhéjat és a citruos lé felét . 180 fokra előmelegített sütőben úgy 25 perc, tűpróbáig sütö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű