- 20 dkg. liszt
- 20 dkg. margarin
- 15 dkg. cukor
- 4 db. tojás
- 1 csomag sütőpor
+ meggy
Mindent bele (Zepter botmixer -> lyukacsos (nem sima korong) adapterrel összekeverni), beleöntjük a kivajazott tepsibe és rápakoljuk a meggyet (amennyit szeretnénk), majd előmelegített sütőbe bevágjuk . :)
Néha ránézünk, amennyiben megfelelő az állaga (jól megszurkáljuk tűvel, ha már nem tapad semmi a tűre és külsőleg is guszta), akkor kivesszük és jól megesszük. Jó étvágyat!
Közben ouzo vagy jófajta magyar pálinka kortyolgatása...
Elkészítése: A grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet sütőporral, csipet sóval, elkeverem, a vajjal elmorzsolom! A tojássárgáját, 4 evőkanál kristálycukorral és 2 evőkanál tejjel jól kikeverem, majd a lisztes keverékhez öntö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat, a cukrot és a tojást keverjük habosra. Keverjük a lisztbe a sót és a sütőport, majd dolgozzuk össze a tojásos keverékkel. Végül adjuk hozzá a zabpelyhet és kókuszre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a gázsütőt bemelegítjük. A tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a lisztet és me...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes