20-30 dkg szögletes keksz
120 dkg alma
15 dkg cukor
fahéj
1 citrom leve
17 dkg gríz
5 dl tej
5 dl tejszín
2 csomag vaníliás cukor
A megpucolt, lereszelt almát a cukorral, fahéjjal és citromlével puhára pároltam. Hozzáadtam a grízt és tejet, sűrűre főztem.
A tepsi alját (28×34 cm-es) kiraktam keksszel, ráborítottam az almatölteléket. A tetejét is kiraktam keksszel.
Mikor kihűlt, bevontam a vaníliás cukorral felvert habbal. Ízlés szerinti mennyiségű cukorral lehet édesíteni.
Másnapra átpuhul a keksz és megszilárdul a töltelék, jól szeletelhető lesz.
A mézet, vajat, cukrot és a tejet összemelegítjük. A többi hozzávalót keverőtálba tesszük, majd hozzáöntjük a felmelegített anyagot. Jól összekeverjük, nagyon ragacsos masszát ka...
Elkészítési idő:Az almát egy nagy lábosban az olajon, kis lángon összefonnyasztom. Rádobom a darált mákot, amit az eritrittel és a fél citrom reszelt héjával kevertem össze. Ezzel tovább pirítom...
Elkészítési idő:Az egészet összegyúrom és kb fél órát pihentetem ketté vágom majd lisztezett deszkán kinyújtom majd sodró fa segítségével az egyik felét a tepsi aljára teszem megszórom zsemlem...
Elkészítési idő: