20-30 dkg szögletes keksz
120 dkg alma
15 dkg cukor
fahéj
1 citrom leve
17 dkg gríz
5 dl tej
5 dl tejszín
2 csomag vaníliás cukor
A megpucolt, lereszelt almát a cukorral, fahéjjal és citromlével puhára pároltam. Hozzáadtam a grízt és tejet, sűrűre főztem.
A tepsi alját (28×34 cm-es) kiraktam keksszel, ráborítottam az almatölteléket. A tetejét is kiraktam keksszel.
Mikor kihűlt, bevontam a vaníliás cukorral felvert habbal. Ízlés szerinti mennyiségű cukorral lehet édesíteni.
Másnapra átpuhul a keksz és megszilárdul a töltelék, jól szeletelhető lesz.
A tojásokat a nádcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőtökpürét, a liszt egy részét, a fűszereket, majd az olajat és a rizstejet, végül a maradék lisztet és homogén masszává...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Сливочное масло взбиваем с сахарной пудрой и солью до кремообразного состояния. 2. Добавляем белок и ванильную эссенцию и снова взбиваем. 3. Добавляем муку и замешиваем (м...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű