Fél kg liszt, 2 tojás sárgája,3 dl tej,6 dkg vaj,6 dkg cukor, csipet só, 2dkg élesztő.
20 dkg dió, 15 dkg cukor.
Fél dl tejbe tettem 1 kávéskanál cukrot abba morzsoltam az élesztőt, hagytam felfutni, aztán a lisztbe tettem a cukrot, olvasztott vajat, só fél kávéskanál,tojás. Kézi keverő dagasztóval jó alaposan összedolgoztam, Tejet apránként adtam hozzá, nem egészen 2,5 dl-t.40 percig a sütőben 30-40 fokra előmelegített, letakarva kelni hagytam. Aztán kinyújtottam de nem vékonyra, kb. 2 cm-re vagy kicsit kevesebbre. Kiszaggattam, egy bögrébe tettem egy fél deci olajat és minden második darabot belemártottam,úgy raktam a formába az első sorra tettem bőven cukros darált diót. Aztán addig rakosgattam amíg elfogyott. Megint betettem a sütőbe letakarva és kelesztettem 20 percig, aztán kivettem sütőt előmelegítettem 160 fokra, és aztán be vele. :) 50 perc. De figyelni kell a tetejét.
Vanilia szósszal kínáljuk.
1. A tejet a vajjal, mézzel, vaníliával felforraljuk és ezzel a kifliket leforrázzuk. 2. Egy kivajazott tepsibe óvatosan áttesszük a leforrázott kifliket. 3. A mák, cukor, citrom...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűPudingot megfőzni, a kávéval, mézzel, mascarponéval alaposan összekeverni. tepsiben rétegezni: krém – pászka- krém. Tetejére kakaót szórni, hűtőbe tenni egy éjszakára, hogy a pászk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA háztartási kekszet összedolgozzuk a kókusz reszelék felével, a porcukorral, darált dióval, kakaóval, rummal és annyi erős feketekávéval, hogy összeálljon. Alufólián kisujjnyi vék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez adjuk a porcukrot, összekeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk citrom levét, az átszitált sütőport és a tojások sárgáját, majd összegyúrjuk. A kosárkaformát va...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes