Alap:
100g kesudio - beaztatva 30 percre
40g medjool datolya - beaztatva 10 percre
5g fekete kakao por
20g kokusz vaj
50g kesudio vaj
10g viz (amiben a datolyat aztattam)
Nougat:
80g feher mandula vaj (hej nelkuli)
15g kokusz vaj
10g mez
Karamel:
10 datolya (200g)
35g feher mandula vaj
10g kokusz viz
5g kokusz olaj
Csipet tengeri so
Zsirpapirral belej ki egy 15x20 centis suto talat, en uveget hasznaltam. Keverd ossze az alabbi hozzavalokat es a kulonbozo retegek elkeszitese kozben a mar meglevot tartsd a melyhutoben, hogy megkosson.
Tetejere szorj durvara vagott nyers kesudiot es kicsit nyomkodd a karamellbe. Tedd vissza a melyhutobe egy orara szeleteles elott. Melyhutoben elall 1-2 hetig is.
Az élesztőt 1 dl tejben+ 1 ek cukorral felfuttatjuk. A lisztet kelesztőtálba tesszük, annak közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt. Hozzáadjuk a tojássárgát, a cukrot, olajat, c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízgőz fölött olvasszuk meg az étcsokit, meg a vajat. Adjuk hozzá a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot. Keverjük hozzá egyesével a tojásokat, majd a lisztet és a kókuszreszeléket....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSätt ugnen på 220 °C. Skala äpplena och skär dem i skivor. Lägg äppelbitarna i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över kanel och strösocker. Smuldeg: Nyp ihop smöret med de to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifliket karikára vágjuk, összekeverjük a darált mákkal, cukorral és vaníliás cukorral. A tejet felforraljuk. A tojássárgájákat elkeverjük egy kevés tejjel, majd a forrásban lévő...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű