30 dkg cukor
15 dkg zsír
5 tojás
2 dl tej
30 dkg liszt
1 sütőpor
30 dkg cukrot,15 dkg zsírt,5 tojássárgáját habosra keverünk,hozzáadunk 2 dl tejet,30 dkg lisztet,1 sütőport.Végül az 5 tojásfehérje kemény habját.Zsírozott lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és tetejét meggyel szórjuk.
Bármilyen gyümölcsöt használhatunk!
A joghurtot, a cukrot és a zselatint éppen csak a forráspontig felmelegítjük (közben kevergetjük), és hagyjuk kihűlni. Ezután egy nagy edénybe tesszük a tejszínnel és a gyümölcsökk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta alapanyagaiból 2 db 6 tojásos piskótát készítünk egy közepes tepsiben, majd hagyjuk kihűlni. Az egyiket apró kockákra összevágjuk, majd meglocsoljuk rumos kávéval. A krém...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűRobotgépben a vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Kisebb részletekben belekeverjük a fahéjjal és a sütőporral összeszitált lisztet. Óvatosan...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűEgy tálban először keverjük el a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tojást, a joghurthoz, a vanília kivonatot és öntsük bele a lisztes keverékbe. Dolgozzuk jól el, és keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű