50 dkg finomliszt
25 dkg Zsír
1 dl tejföl vagy amennyit felvesz
10 dkg cukor
0,5 citromból nyert citromhéj
Összekeverem hagyom állni egy kicsit szagatom és mákos töltelékkel töltöm.. 150-170 fokon szép barnáig sütöm majd még forrón porcukorba forgatom :)
Én még tettem bele egy kevés mazsolát.És a liszt egy részét csokipudinggal helyettesítettem,hogy csokisabb legyen. A tészta eléggé folyós, ez ne ijesszen meg senkit. Sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral, porcukorral, vaníliás cukorral, majd elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzákeverjük a a tojássárgákat, a tejfölt, összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tes...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojasokat a cukorral habosra kavarom Hozzaadom az olajat es a szodabikabornat es jol elkeverem Utana felvaltva hozzaadom a lisztet es a tejet Ketfele osztom,es az egyik felebe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kétféle lisztből, egy evőkanálnyi sertészsírral, sós, langyos vízzel rétestésztát dagasztunk. Alaposan kidolgozzuk a tálban és a gyúródeszkán is. Kétfelé választjuk, és a cipókat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű