Családireceptkönyv.hu

Mákos Hókifli


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 50 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
25 dkg Zsír
1 dl tejföl vagy amennyit felvesz
10 dkg cukor
0,5 citromból nyert citromhéj

Elkészítés:


Összekeverem hagyom állni egy kicsit szagatom és mákos töltelékkel töltöm.. 150-170 fokon szép barnáig sütöm majd még forrón porcukorba forgatom :)

Mákos Hókifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Szabolcsi almás palacsinta
Szabolcsi almás palacsinta

A hozzávalókból a szokásos módon elkészítjük a palacsintatésztát – ha sűrűnek találjuk, szódavízzel hígítjuk –, majd kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat. Töltelék: Az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csokimáz
Csokimáz

A porcukrot a kakaóporral és az olajjal összekeverjük és ehhez adjuk a forró vizet. Nem kell főzni, máris felhasználható .

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
fahéjas grízes mézes
fahéjas grízes mézes

Elkészítés: A fahéjas tésztához a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a cukrot kavarjuk össze. A mézet és a vajat olvasszuk össze, majd öntsük a lisztes keverékhez, adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás kevert
Almás kevert

Az összes hozzávalót egy tálba rakjuk, összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokon kb 25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintjük, felszeleteljük és már...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk