5 tojás
250 g rétesliszt
250 g porcukor
1 csomag sütőpor
1 dl étolaj
1 dl tej
2 evőkanál kakaópor
A pudinghoz:
2 csomag vaníliás pudingpor
9 dl tej
1 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
Az öntethez:
4 dl tejföl
2 csomag vaníliás cukor
Először elkészítjük a pudingot: 3 dl tejben elkeverjük a vaníliás pudingporokat, hozzáadjuk a kétfajta cukrot. A többi tejet odatesszük főni, majd hozzáöntjük a cukros-pudingporos tejet is. Sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral. Fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgájákat, az étolajat, a tejet és az átszitált sütőporos lisztet is. Egy közepes méretű tepsit kizsírozunk és kilisztezünk. Beleöntjük a tésztamassza 2/3-át. A maradék masszába rakjuk a kakaóport, és lassan beleöntjük a világos tésztába. Végül egy kávéskanállal egyenletesen ráöntjük a tésztára a megfőtt sűrű pudingot. A pudinggal együtt sütjük meg a masszát.
A már megsült, de még forró süteményre ráöntjük a vaníliás cukorral kikevert tejfölt, és hagyjuk kihűlni. Reszelt csokival vagy kakaóporral megszórva tálalhatjuk.
Sándor Andrea receptje.
A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. Elkészítés Tészta: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük. A túrót ele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálba öntsük bele a kefirt. A kefires pohárral mérjük ki és öntsük hozzá a 3 bögre lisztet, a 2 bögre cukrot, az 1 bögre olajat, majd üssük bele a tojásokat. Szórjuk bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 170-180 fokra, alul-felül sütésre. 2. A cukrot kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást is. Én ezt turmixgéppel csináltam. 3. Ezután hozzámérjük a t...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű