60 dkg liszt
20 dkg zsír vagy 25 dkg rama
4 dkg élesztő
4 dkg cukor
1 tojás
1 dl tej
csipet só
+1 tojás a kenéshez
A töltelékhez:
30 dkg túró
12 dkg cukor
1 dl tejföl
5 dkg mazsola
3 dkg búzadara
1 citrom reszelt héja
Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben,
elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt,
és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a túrótöltelék.
A töltelékhez a 30 dkg túrót 12 dkg cukorral, 1 dl tejföllel, 5 dkg mazsolával,
3 dkg búzadarával és 1 citrom reszelt héjával összekeverjük.
A tésztát 8 cipóra osztjuk, majd kerek lapokká nyújtjuk,
és egyenként 8 cikkre vágjuk.
Minden cikkre teszünk a töltelékből, feltekerjük, felvert tojással megkenjük.
180 fokos sütőben sütjük.
Még melegen meghintjük vaníliás cukorral.
Ebből a mennyiségből 64 apró kiflink lesz.
Nem érdemes kevesebbet készíteni, finom omlós.
Ezeket összedolgozni, majd folpackban pihentetni a hűtőben. Másnap nyolc részletben vékony kerek lapokat nyújtok, pizzavágóval nyolc cikkre vágom, kiflinek felsodrom és 180 fok...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csöröge fánk elkészítése sokkal egyszerűbb, különösebb tudást nem igényel. Összegyúrunk lisztet, tojást, (vagy csak sárgáját) egy kávéskanál porcukrot, egy kevés tejfelt, csipet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, az olajjal és a langyos vízzel. A lisztet elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a szódabikarbónát, és a kakaót. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű