Családireceptkönyv.hu

Házi túrós kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
20 dkg zsír vagy 25 dkg rama
4 dkg élesztő
4 dkg cukor
1 tojás
1 dl tej
csipet só
+1 tojás a kenéshez

A töltelékhez:
30 dkg túró
12 dkg cukor
1 dl tejföl
5 dkg mazsola
3 dkg búzadara
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:


Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben,
elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt,
és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.

Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a túrótöltelék.

A töltelékhez a 30 dkg túrót 12 dkg cukorral, 1 dl tejföllel, 5 dkg mazsolával,
3 dkg búzadarával és 1 citrom reszelt héjával összekeverjük.

A tésztát 8 cipóra osztjuk, majd kerek lapokká nyújtjuk,
és egyenként 8 cikkre vágjuk.
Minden cikkre teszünk a töltelékből, feltekerjük, felvert tojással megkenjük.
180 fokos sütőben sütjük.
Még melegen meghintjük vaníliás cukorral.
Ebből a mennyiségből 64 apró kiflink lesz.
Nem érdemes kevesebbet készíteni, finom omlós.

Házi túrós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Kókuszos korongok extra adag krémmel
Kókuszos korongok extra adag krémmel

A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, golyó alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk, legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük. A kihűlt tésztát kinyújtjuk, a kiszaggatott formákat sütő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézeskalács szelet
Mézeskalács szelet

Elkészítés A tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A mézet és a vajat kicsit összemelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad. Hozzáadjuk a lisztes k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: jaci
Isler
Isler

1. A hideg vajat és margarint elmorzsolom a liszttel, majd a többi alapanyaggal összegyúrom. 2. A tésztát lisztezett gyúrótáblán kb. 4-5 mm vastagra nyújtom, majd a formával kisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Parasztlepény
Parasztlepény

A hozzávalókat összedolgozzuk, összegyúrjuk majd egy éjszakán át pihentetjük. Másnap elkészítjük a tölteléket:az almát lereszeljük, beszórjuk kristálycukorral, őrölt fahéjjal. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk