20 dkg cukor
5 db tojás
15 dkg vaj
35 dkg étcsokoládé
2,5 dkg tejszín
15 dkg diákcsemege
A vajat vagy margarint mikrohullámú sütőben felmelegítjük, majd belekeverjük a csokoládét, simára dolgozzuk. A tojásokat a cukorral robotgéppel nagyon habosra keverjük, majd beleöntjük a vajas/margarinos csokoládét (ha megszilárdult, újra megmelegítjük, hogy folyós legyen). Hozzáadjuk a tejszínt, alaposan elkeverjük. (A massza összeesik, ez nem baj.) Egy 30x25 cm-es tepsi oldalát kivajazzuk, alul sütőpapírral kibéleljük, ebbe öntjük a masszát. A tetejét simára húzzuk, megszórjuk a kissé összedarabolt diákcsemegével. 170 °C-ra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Ekkor a teteje repedezett lesz, a belseje kissé puha. Kínálhatjuk vaníliafagylalttal vagy csokoládéöntettel.
fánk tésztához Egy kisebb láboskában felforraljuk a vizet a sóval és a margarinnal. Ezután hozzáöntjük a lisztet, és tűzön jól elkeverjük. Az sem baj, ha a liszt egy kicsit serce...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk, vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, és azonnal kókuszreszelékbe forgatjuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babapiskótát morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a felolvasztott margarint és keverjük alaposan össze. Ezután kanalanként adjuk hozzá a tejet, hogy könnyen összeálljon a tészta. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 165 fokra előmelegítjük a sütőt és kivajazunk egy 20×20 cm-es formát. A lisztet keverjük el a kakaóporral. A tojások fehérjéit verjük kemény habbá. A vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű