80 dkg disznóháj
20 dkg rétes liszt
80 dkg liszt
4 tojás sárgája
1 kanál ecet
só
szódavíz
töltelék:
dió
mák
kemény lekvár
80 deka hártyától megtisztított darált hájat nagyon kikell dolgozni, olyan legyen, mint a tojáshab.
Akkor hozzáadunk 20 dkg réteslisztet és azzal is kidolgozzuk, majd félre tesszük.
80 deka lisztből 4 tojás sárgájával pici sóval egy kanál ecettel és szódavízzel rétestésztát készítünk , kinyújtjuk, a hájat 3 felé osztjuk, egy részt kenünk rá, 4-be hajtogatjuk és minden kenés után 20 percig hideg helyen pihentetjük, végül kinyújtjuk, kockákra daraboljuk és azokat dióval, mákkal vagy kemény lekvárral töltjük, félbe hajtjuk. Sütés után melegen porcukrozzuk.
A hájat felhasználás előtt egy éjjelre hideg vízbe kell áztatni, jó hideg helyen tartani, másnap a vízből kivéve szárazra törölni és alaposan lehártyázni !
Vajat cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyesével hozzáadjuk. Krémesre keverjük. Hozzákeverjük a darált mandulát, sütőport, sót, likőrt, gőz fölött felolvasztott...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A cseresznyét megmosom, papírtörlőn lecsepegtetem, kimagozom és összekeverem a fahéjjal. 2. A tojásokat ketté választom, a fehérjéket kemény habbá verem. 3. A tojások sárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Mješavinu za kolač uspite u posudu pa dodajte jaje, ulje i vodu. Sve zajedno miksajte srednjom brzinom 3-4 minute dok ne dobijete glatko tijesto. Komadiće čokolade žlicom umij...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd egy kenyérformát béleljünk ki sütőpapírral. A szárazanyagokat mérjük ki egy tálba. A vajat a cukorral keverjük habosra, tegyük hozzá a tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes