80 dkg disznóháj
20 dkg rétes liszt
80 dkg liszt
4 tojás sárgája
1 kanál ecet
só
szódavíz
töltelék:
dió
mák
kemény lekvár
80 deka hártyától megtisztított darált hájat nagyon kikell dolgozni, olyan legyen, mint a tojáshab.
Akkor hozzáadunk 20 dkg réteslisztet és azzal is kidolgozzuk, majd félre tesszük.
80 deka lisztből 4 tojás sárgájával pici sóval egy kanál ecettel és szódavízzel rétestésztát készítünk , kinyújtjuk, a hájat 3 felé osztjuk, egy részt kenünk rá, 4-be hajtogatjuk és minden kenés után 20 percig hideg helyen pihentetjük, végül kinyújtjuk, kockákra daraboljuk és azokat dióval, mákkal vagy kemény lekvárral töltjük, félbe hajtjuk. Sütés után melegen porcukrozzuk.
A hájat felhasználás előtt egy éjjelre hideg vízbe kell áztatni, jó hideg helyen tartani, másnap a vízből kivéve szárazra törölni és alaposan lehártyázni !
-a szilvát felkockázzuk és a cseresznyével ,málnával cukorral fahéjal megfözűk - a pudingport 2dl vizzel elkeverjük és a megfőt szilvába keverjük és besürüsitjük -hagyuk hülni...
Elkészítési idő: 1 oratészta A csokoládét felolvasztjuk gőz fölött. A vajat, kakaóport, cukrokat hozzátesszük. Majd a 3 tojással is alaposan elkeverjük. A végén szitáljuk bele a liszttel elkeve...
Elkészítési idő: 35 percVerd fel a tojásokat. A mákot keverd össze az eritrittel, a megmosott, lecsöpögtetett málnával és az apró kockára vágott citromhéjjal (vagy olajjal), majd add hozzá a vizet. Simít...
Elkészítési idő:A vízben felforraljuk a vajat és a kakaót, majd a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt,...
Elkészítési idő: 1 óra