Tészta:
- 252 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 108 g fehér liszt
- 240 g margarin
- 30 g 1:4 édesítőszer
- 2 tojássárgája
- 1 kávéskanál sütőpor
- vaníliapaszta
- 1 csipet só
Krém:
- 250 g margarin
- 250g mascarpone
- 1 citrom leve
- 50 g 1:4 édesítő
Máz:
- 2 tábla cukormentes fehércsokoládé
- 4 kanál olaj
- pár csepp sárga ételfesték
◾️A liszteket a margarinnal elmorzsoljuk.
◾️Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sütőport, az édesítőt, a sót és a vaníliát.
◾️1 órára hűtőbe tesszük, majd kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
◾️190°-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
◾️A vajat, a mascarponéval, az édesítővel és a citrom levével kikeverjük, habzsákba töltjük és megtöltjük a sütiket vele.
◾️A mázhoz a csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk az ételfestéket és megmártjuk benne a sütik egyik felét.
◾️Ízlés szerint díszítjük.
Az egyik csomag pudingport elkeverjük 2 evőkanál cukorral és 4 dl tejjel. Közepes lángon a pudingot sűrűre főzzük, majd gyorsan egy közepes méretű tál aljára öntjük 1 dl tejet...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: NehézA csokit feldaraboljuk. A lágy margarint vagy vajat robotgéppel simára keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot vaníliás cukrot és a pudingport. Mindegyik tojást legalább fél perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot, a sót, a tojást és a vajat összegyúrjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyikhez hozzágyúrjuk a kakaót, a másikhoz pedig a joghurtot....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű