- 6 tojás
- 3 cs vaníliás cukor
- 4 cs zselatin
- 1,5 ek kakaó
- 4 dl málnaszörp
- 1 nagy pohár tejföl
- Porcukor
- Víz
1. Réteg:
3 tojás sárgáját 1 cs vaníliás cukrot, 5 ek porcukrot habosra keverünk, majd hozzáadjuk a 3 tojásfehérje felvert habját.
1,5 dl vízben 3 ek zselatint forrásig keverünk, majd hozzáadjuk a masszához. Tepsibe öntjük, hűtőbe tesszük, ha megdermedt, mehet rá a második réteg.
2. Réteg:
Ugyanaz mint az előző, de a tojássárgájához keverünk 1,5 ek kakaót
Ráöntjük az előző rétegre, hűtőbe tesszük.
3. Réteg:
Tejfölt 7 ek porcukorral, vaníliás cukorral elkeverjük, a zselatint hozzáöntjük, mehet a tepsibe, és a hűtőbe.
4. Réteg:
2dl vízbe 4 ek zselatint forrásig melegítjük, majd 4 dl málnaszörpöt hozzáadunk, tepsibe öntjük.
Pár óra múlva lehet szeletelni.
A szódabikarbonát és lisztet összekeverjük, majd eldörzsöljük a margarinnal, és hozzáadjuk a tojást, a kakaót és a porcukrot. A tésztát öt részre osztjuk, kinyújtjuk és 180 fokr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik edényben robotgéppel dolgozd össze a tojást a ricottával és a kristálycukorral, majd forgasd bele a lisztet. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat apró kockára vágjuk, ezt megolvasztott barna cukron kicsit átforgatjuk és fahéjjal ízesítjük plusz citromlevet facsarunk rá. Felverjük a tejszínt , majd porcukrot és mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját cukorral kikeverjük, majd a vajjal tovább keverjük. A zsemlemorzsát összekeverjük a darált mandulával és a kakaóval, a fahéjjal, és hozzátesszük a tojássárgájához,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű