0,5 kg liszt
25 dkg vaj
3 tojás sárgája
15 dkg porcukor
2 ek. tejföl
1/2 cs. sütőpor
1-2 cs. vaníliás cukor. (helyette én vanilia aromát használok
A tészta felébe beledolgozhatunk kakaóport, de akkor tegyünk még hozzá kb. negyed vajat is.
A tésztát egy órára tegyük hűtőbe!
Kisült a kinyomós, fontos hozzá tenni, hogy a tésztának jól le kell hűlnie.
A tepsit nem szabad kikenni, lisztezni, sütőpapírral kibélelni. A csupasz tepsire jól ragad a tészta, sütés után pedig könnyen lejön. 6 percig sütöttem, 180 fokon, így lett tökéletes. 5 perc kevés volt, 7 perc alatt pedig nagyon megsült az alja. Ne azt figyeld, hogy mikor kezd pirosodni, mert addigra az alja nagyon megég.
Gép nélkül is jó, egy keveset kipróbáltam, hogy golyókat formáztam, majd egy pohár talpával laposra nyomtam. Villával lehet cifrázni a tetejét. Vagy a golyókat csak egy kissé ellapítani, közepébe fakanállal mélyedést nyomni, amit lekvárral lehet tölteni, és mondjuk durvára tört dióval megszórni. Sütési idő ekkor kicsit több, szerintem 8 perc.
A tészta hozzávalóit jól összekeverem és sütőpapírral kibélelt, közepes tepsibe öntöm és megsütöm, majd kihűtöm. A pudingporból és a tejből sűrű krémet főzök . Ezt hagyom hűln...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, lereszeljük. A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk,20 percig áll a végén beleforgatjuk a reszelt almát. A palacsintasütőt pár csepp olajjal...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűLap, krém, piskóta, krém, lap, vékony krém, 10 dkg durvára vágott dió, + 1 e.k cukor karamellizálva rácsurgatjuk a tetejére.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tejfölt kikeverjük a porcukorral (kóstoljuk meg elég édes-e) és a reszelt narancs héjjal, majd elfelezzük és az egyik felébe kakaóport teszünk,majd kikeverjük. Egy edény aljáb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű