Csokoládé
Tejszín
Vaj
A ganache a későbbi felhasználástól függően sokféle lehet, de minden esetben jó minőségű csokoládéból és tejszínből készül. A ganache-hoz általában vajat is szokás adni, ettől selymesebb és csillogóbb lesz.
1.A ganache készítéséhez a csokoládét törd darabokra, és tedd egy tálba.
2.Forrósítsd fel a tejszínt és a vajat. Nem kell teljesen felforralni, csak addig melegítsd, amíg az edény szélén apró buborékok meg nem jelennek.
3.Öntsd a forró tejszínt a csokoládéra, és várj egy percet, amíg elkezd olvadni.
4.Keverd át néhányszor a csokoládét, amíg teljesen fel nem olvad, és egyneművé nem válik.
5.A ganache vagy párizsi krém kész. A felhasználástól függően esetleg kihűteni szükséges, vagy készítéskor további hozzávalókat – pl. finom alkoholt, cukrot – lehet hozzá adni. Ezt minden esetben az adott recept mondja meg.
A ganache krém különböző arányban tartalmazza a csokoládét és a tejszínt.
Nagyjából 1:1 arány esetén – vagyis pl. 250 g csokihoz 250 ml tejszín – valóban krémről beszélünk, ami süteményekben krémként vagy tortabevonóként használható.
2:1 arány esetén – 250 g csokoládé és 125 ml tejszín – sűrűbb krémet, kihűtve szilárd de jól formázható állagot kapunk, amit pl. a trüffel alapanyagaként használhatunk.
3:1 arány esetén a ganache krém kihűtve már vágható.
A lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejet és az olajat. Egy tálba egy kis lisztet teszünk, és megforgatjuk benne a meggyet. barackot Kiolajozott, z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGépi habverővel jól keverjük ki a tojást, a cukrot, és a lágy margarint. Adjuk hozzá a tejfölt, majd felváltva a tejet, és a sütőporos lisztet is. A masszát öntsük sütőpapíros teps...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, a zsírt, a tejet, a mézet, a cukrot és a fahéjat lábasba rakjuk, és lassú tűzön állandó keverés mellett simára keverjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet és a beleke...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesVizes piskóta lapot sütök lapos tepsiben, gyorsabban sül, mint a tortaformás, mert vékony tömegű. A túlsütésnél kiszáradhat és akkor nehezen tekerhető, törik. Száraz konyharuhára...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz