• Piskótához:
o 6 tojás
o 10 dkg glukonon ( vagy: fruktóz)
o 14 dkg liszt
o 1 citrom reszelt héja
o 5 g sütőpor
• Töltelékhez:
o 60 dkg tisztított, reszelt alma
o 5 dkg glukonon, vagy fruktóz
o 15 dkg diabetikus baracklekvár
o 8 dkg darált dió
o csipetnyi fahéj
o 1 citrom reszelt héja
A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a glukonont, majd a tojássárgáját. Ezután óvatosan hozzáadjuk a sütőporral kevert, szitált lisztet (hogy ne essen össze a habos krém), majd a reszelt citromhéjat is.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten(170-180 fokon), sütőpapírral sütjük:
• Tortaformában: 35- 40 perc
• Közepes tepsiben: 25-30 perc
• Nagyobb tepsiben, tekercsnek: 20-25 perc
Közben az almát az édesítővel elkeverjük,állandóan kevergetve megpároljuk. Amikor teljesen puha, kenhető, hozzáadjuk a citromhéjat, a fahéjat, s kihűtjük.
A megsült piskóta lapot azon forrón nedves konyharuhára fektetjük, kb.10 dkg lekvárral megkenjük,az almatölteléket rásimítjuk. A tésztát felcsavarjuk, és kihűtjük.
A tetejét a megmaradt lekvárral megkenjük, a dióval megszórjuk. Szeletekre vágva kínáljuk, kb. 15 db lesz belőle.
A margarint jó habosra kikeverjük a porcukorral.Egyenként hozzákeverjük a tojás sárgákat,majd a vaníliacukrot.Végül belekeverjük a lisztet!Csillagcsöves nyomózsákkal halmokat nyomu...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA darált kekszhez hozzáadjuk a rum aromát, a kakaóport, a főzött kávét és első lépésként, csak kevés tejet. Ezeket összedolgozzuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy formázható l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAprítógépben először a zabot apróra aprítjuk majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és addig aprítjuk míg egy ragacsos masszát nem kapunk, ha nem áll össze adjunk még hozzá datolyát....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesEgyik csomag kekszet szorosan tepsibe rakjuk. Az almát megtisztítjuk, apróra daraboljuk, cukorral, 7 dl vízben megfőzzük. /Ha nem fő szét az alma, turmixolni szoktam./ A pudingport...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű