15 dkg darált dió ( + a tetejére féldarabkák)
2,5 ml mandula aroma
10 dkg porcukor
1 ek ( nem púpos) liszt
2 db tojásfehérje
A fehérjét felverjük, a többi alapanyagot összekeverjük. Majd az egészet egybeöntjük és megkevergetjük. A tepsibe rakjuk úgy, hogy egy evőkanál segítségével kicsi halmokat készítünk ( ne érjenek össze )
Akkor sült meg, ha megfogod és nem mállik szét a kezedben. Vigyázat, hamar sül !
A 2 db megmaradt tojássárga felhasználására keresd a " keksz finomságos" receptem.
1. 1 dl langyos tejbe kevés porcukrot teszünk, belemorzsoljuk az élesztőt, plusz 2 ek lisztet és kovászt készítünk. 2. A tojás sárgákat a megmaradt cukorral és a sóval elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztát összegyúrom. Tepsiben az alsó réteget megszurkálom. Töltelék: az almát lereszelem, kifacsarom, már tehetem is a tésztára, majd rá a fahéjas cukrot. Tetejét lekenem egy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. a vízbe rakunk egy kicsi sót és megfőzzük benne a darát (krémes állagúnak kell lennie és nem szabad hogy ropogjon a dara, ha megkóstoljuk) 2. a túrót összetörjük és összekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMelegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokozat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű