20 cm-es tortaformához és 12 szelethez:
A tésztához:
25 dkg cukormentes kekszmorzsa
13 dkg vaj (vagy 7 dkg vaj+annyi diab. lekvár,hogy a keksz ne legyen morzsalékos)
Töltelék:
2 csomag cukormentes gesztenyepüré
porrá őrölt ertritol ízlés szerint
rum(aroma)
0,5-1 dl tej/víz/meggylé hogy ne kegyen száraz (apránként!)
A habhoz:
3 tojásfehérje
6 dkg eritritol
A tészta alapanyagait gyúrjuk össze,édesítsük,ha kell.
Sütőpapíros tortaformába nyomkodjuk bele,kb.:1 m-es peremet hagyva a szélénél.
Tegyük hűtőbe.
A töltelék hozzávalóit villával dolgozzuk össze.
Majd kenjük rá a kekszalapra.
Verjük fel a habot,félúton adjuk hozzá az édesítőt.
Majd kenjük rá a töltelékre,és nyomjunk bele rácsformát,esetleg nyomózsákból nyomjuk rá a habot.
175 fokos grillben 5-6 perc alatt kissé pirítsuk rá a habot. Ha ez nincs,akkor 200 fokra pár percre,és figyeljük a színét!
Frissen az alja szétesős,de a teteje ropog. Ha hűtőből vesszük elő másnap,a hab már nem ropog,de a tészta igen.
A sütőt előmelegítjük:180 fokra a sima sütőt, 165 fokra a légkeverésest. A csokoládét a vajjal vízgőz fölött felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral habosra, fehéredési...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűPiskóta: Sütőpor nem szükséges, mert nem a magas piskóta a cél, de, ha szeretnél, rakhatsz bele 1 teáskanál. A tojássárgáját kikeverem, a cukorral hozzáadod a lisztet és a kakaót...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesA cukrot, az olajjal, a tojásokkal és a vízzel kikeverjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. Ha homogén a tésztánk (nincs benne csomó), akkor egy merőkanálnyi (kb 140 g) tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Futtasd fel a 2,5 dkg élesztőt fél dl (50ml) langyos tejben, 1 teáskanál cukorral és 1 evőkanál liszttel. 2. Keverd össze az 550 g lisztet, a 2 tojást és 2 extra tojáss...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: Könnyű