40 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
0.5 citrom reszelt héja
25 dkg margarin
2 db tojássárgája
1 m.k. szódabikarbóna
A mázhoz:
1 tábla étcsokoládé
3-4 dkg vaj
2-3 e.k. tej.
A hozzávalókat összemorzsoljuk, beletesszük a tojások sárgáját és összegyúrjuk. 6-7 mm vastagra kisodorjuk. Kerek szaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, közepüket is kiszúrjuk (ha nincs ilyen formájú szaggatónk, megteszi egy kisebb kupak is), majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és pár perc alatt megsütjük.
Míg hűlnek, elkészítjük a csokimázat: a darabokra tördelt csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a tejet és a vajat is és simára elkeverjük.
A kihűlt karikákat félig belemártjuk a csokiba, az aljáról a felesleget lehúzzuk az edény szélén, majd rácsra vagy sütőpapírra tesszük
A finomlisztet átszitáljuk, a cukrot a szobahőmérsékletű vajjal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citromhéját, hozzákeverjük a sütőport. A közepébe egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLépés 1 A tésztához a tojások sárgáját egy tálban a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha, szoba-hőmérsékletű Ramát, ma...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA pudingot megfőzzük, majd félrerakjuk hűlni. Néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje. Az 5 tojássárgát, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Lassan hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a felütött tojásokból az édesítő anyaggal robotgép legmagasabb fokozatán kemény habot verünk, hozzáforgatjuk a nyílgyökérliszt-kókuszliszt-kakaó-szódabikarbóna keverék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű