40 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
0.5 citrom reszelt héja
25 dkg margarin
2 db tojássárgája
1 m.k. szódabikarbóna
A mázhoz:
1 tábla étcsokoládé
3-4 dkg vaj
2-3 e.k. tej.
A hozzávalókat összemorzsoljuk, beletesszük a tojások sárgáját és összegyúrjuk. 6-7 mm vastagra kisodorjuk. Kerek szaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, közepüket is kiszúrjuk (ha nincs ilyen formájú szaggatónk, megteszi egy kisebb kupak is), majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és pár perc alatt megsütjük.
Míg hűlnek, elkészítjük a csokimázat: a darabokra tördelt csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a tejet és a vajat is és simára elkeverjük.
A kihűlt karikákat félig belemártjuk a csokiba, az aljáról a felesleget lehúzzuk az edény szélén, majd rácsra vagy sütőpapírra tesszük
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Majd a tojások sárgáját egyenként hozzákeverjük, végül beleforgatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyél fel forrni vizet, ha már lobog, rakd bele a tésztát. Közben egy serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, és mehet bele a dara is. Folyamatosan kevergesd alacsony lángon. Elő...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tortaformát kevés vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk. A vajat a kétféle cukorral krémesre keverjük. Egymás után hozzákeverjük a tojásokat....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körtét meghámozzuk, és felszeleteljük. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat is. Hagyjuk kihűlni. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd a cukorral el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű