160 gramm liszt, 50 gramm porcukor, 3/4 teáskanál sütőpor, 3/4 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál vanília, fél csésze vaníliás joghurt, 1 tojás, 250 gramm áfonya.
Elkészítés: egy tálba
egy tálban először keverjük el a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tojást, a joghurthoz, a vanília kivonatot és öntsük bele a lisztes keverékbe. Dolgozzuk jól el, és keverjük bele az áfonyákat.
A masszát kanalazzuk fánk sütő tepsibe, hogy a közepük szépen lyukas legyen, mint az eredetinek. Előmelegített 190 fokos sütőben kb. 12 percig süssük, míg aranybarnák lesznek, majd forgassuk porcukorba őket.
A két réteslapot beolajozzuk, majd kettéhajtjuk. A sütőtököt lereszeljük és kavargatva puhára pároljuk. Hozzáadunk 4 evőkanál mézet, a darált mákot, az egyik vaníliás cukrot, a res...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 ek lisztet 1 cs. sütőporral és 2 ek. kakaóporral összekeverünk. 6 tojássárgáját 6 ek. porcukorral kikeverünk és hozzáadunk 1 dl olajat. 6 tojásfehérjét felverjük. A tojássárg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit kenyérsütő gép formájába rakom, alólra a tojássárgák, tej (éppencsak langyos, de legalábbis nem hűtőhideg) és rum, rámérem a lisztet, belereszelem a megmosott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot és ezt is habosra keverjük.Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és íg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű