Családireceptkönyv.hu

Forrázott kefires palacsinta recept


Írta:

Elk. idő: 30-60 perc
Adag: 2 adag/2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db tojás
1 teáskanál só
2 dl víz (egy pohár forró víz)
1 bögre finomliszt
175 g kefir
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 ek cukor
3 ek napraforgó olaj
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


1.Elektromos habverővel felverjük a tojást a sóval jó habosra, lassan hozzáadagoljuk a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítjuk.
2.Egy mélyebb edénybe szitáljuk a lisztet, és hozzáöntjük a tojásos keveréket. Alaposan átkeverjük, csomómentesre, hozzáadagolva a többi hozzávalókat is.
3.Az első palacsinta alá kenjünk egy kevés olajat a palacsintasütőre. Nem nagy lángon egyesével kisütjük.
4.26 cm-es teflon serpenyőben sütöttem ki. 6 db nagy palacsinta lett belőle. 2 személy részére bőven elegendő.

Trükkök, tippek, praktikák:


A mérce:

200 ml vagy a kefires pohár.

A receptben a 175 g-os kefires pohárhoz van írva a többi hozzávaló.

Ha nagyobb mércével dolgozunk, akkor a többi hozzávalót is ahhoz igazítsuk.

Mindig a kijelölt mércével dolgozzunk!

Forrázott kefires palacsinta recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar nutella
nutella

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes márványlepény
Meggyes márványlepény

A puha margarint habosra keverem a cukorral, vaníliáscukorral. Mikor már szép levegős, kifehéredett, belereszelem a citrom héját, belefacsarom a levét is. Egyenként keverem hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Epres madártej
Epres madártej

Felforralunk kilenc deci tejet tíz deka cukorral. Közben habbá verünk kilenc tojásfehérjét három deka kristálycukorral, és a forró tejbe mártogatott evőkanállal galuskákat szaggatu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk