2 db tojás
1 teáskanál só
2 dl víz (egy pohár forró víz)
1 bögre finomliszt
175 g kefir
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 ek cukor
3 ek napraforgó olaj
1 csomag vaníliás cukor
1.Elektromos habverővel felverjük a tojást a sóval jó habosra, lassan hozzáadagoljuk a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítjuk.
2.Egy mélyebb edénybe szitáljuk a lisztet, és hozzáöntjük a tojásos keveréket. Alaposan átkeverjük, csomómentesre, hozzáadagolva a többi hozzávalókat is.
3.Az első palacsinta alá kenjünk egy kevés olajat a palacsintasütőre. Nem nagy lángon egyesével kisütjük.
4.26 cm-es teflon serpenyőben sütöttem ki. 6 db nagy palacsinta lett belőle. 2 személy részére bőven elegendő.
A mérce:
200 ml vagy a kefires pohár.
A receptben a 175 g-os kefires pohárhoz van írva a többi hozzávaló.
Ha nagyobb mércével dolgozunk, akkor a többi hozzávalót is ahhoz igazítsuk.
Mindig a kijelölt mércével dolgozzunk!
Az élesztőt egy deci langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk, és megvárjuk, míg megkel. Egy tálba beleborítjuk a lisztet, ráütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: 90dkg liszt, csipet só, 16dkg cukor, 4dcl tej, 1élesztő, 3ek olaj, 2tojás felvert hajba. Élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval bedagasztjuk. Amíg a pudingot elkészítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, szódabikarbónát, és a citromhéjat összekeverem, majd belemorzsolom a margarint. Végül hozzáadom a tojás sárgát, a ciromlevet és jól összedolg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként eldolgozzuk benne a porcukrot, egyszerre hozzáadjuk a tojássárgás és végül könnyedén hozzákeverjük a lisztet, vigyázva, hogy a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű