FÉL KG LISZT,2 DKG ÉLESZTŐ,2 DB TOJÁS,6 DKG VAJ,8 NDL TEJ,3 EVŐKANÁL PORCUKOR,2 EVŐKANÁL KAKAÓ,1 VANÍLIÁS CUKOR.
.A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a szokásos módon kelt tésztát készítünk, amit jól kidolgozunk. A tésztát kétfelé vesszük és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót és a vaníliás cukrot. A tésztát külön-külön kelesztjük, amikor megkelt gyúrótáblán kézzel széthúzzuk a sárga tésztát, majd a kakaós tésztát is széthúzzuk és ráborítjuk a sárga tésztára. Ezután mint a kalácsot összecsavarjuk. Vajjal kikent tepsibe tesszük, ( kelesztjük, sütés előtt tojással megkenjük.
A vajat habosra keverjük előbb a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgát, a citrom reszelt héját meg a levét, a vaníliás cukrot és ezekkel együtt is kikavarjuk. A tojásfehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA magozott meggyet levével együtt öntsd egy fazékba, adj hozzá ízlés szerinit cukrot, 2 evőkanál holland kakaót, forrald fel, majd add hozzá a búzadarát! Ezután vedd le a tűzről, é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt és a tejet a vaníliarúd kikapart magjaival és magával a rúddal felforraljuk. Közben a tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük a forró, átszűrt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, majd lereszeljük. A tojásokat a cukorral, és vaníliás cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a reszelt almát, a fahéjat, és végül belekeverjük az olajat is. A li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű