50 dkg liszt
30 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás
1 csomag sütőpor
kb. 1 dl tejföl
60 dkg sárgabaracklekvár
30 dkg darált dió
20 dkg porcukor
20 dkg étcsokoládé
1 diónyi vaj
A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojást, és összedolgozzuk a tésztát. Annyi tejfölt adunk hozzá, amitől lágy, de ruganyos lesz. Négy részre osztjuk és 20 percig pihentetjük.
Az első adag tésztából lisztezett deszkán kb. 25x35 centis téglalapot nyújtunk, amit egy sütőpapírral bélelt tepsibe simitunk. Megkenjük a lekvár egyharmadával és megszórjuk a porcukorral elkevert dió harmad részével. Újabb réteg vékony tészta következik, majd a lekvár és a cukros dió második harmada, amire ismét egy réteg tészta-lekvár-dió réteg kerül. A tetejére borítjuk az utolsó réteg tésztát, amit alaposan megszurkálunk villával. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a tepsiben pihenni, majd egy határozott mozdulattal megfordítjuk és eltávolítjuk róla a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokimázhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és adunk hozzá egy diónyi vajat is, hogy szép fénye legyen. A csokimázt a kihűlt zserbóra csorgatjuk és egy spatulával szépen egyenletesen elsimítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni és csak akkor szeleteljük, ha a csokoládé teljesen megszilárdult. Ez a zserbó másnap a legfinomabb.
A tojásokat bele rakjuk dagasztó gépbe cukorral együtt habosra keverjük. Hozzá adom a zsírt, liszttel elkevert, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat össze dolgozzuk a tésztát. Zsír...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: NehézA lisztet a sütőporral és a sóval elkeverem. A 3 tojást és a cukrot habosra keverem. Hozzáadom lassan az olajat, majd a tejfölt, a lisztet és a tejet. 32X20-as zsírozott, lisztez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük. A tésztához a lisztet elkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütõt 160 fokra elõmelegítjük. A tojásokat a cukorral felverjük, vaníliával ízesítjük. Hozzáadjuk a szalalkálit és a liszt felét és simára keverjük. Ezután belekeverjük a többi l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű