35 dkg liszt
1 tojás
5 dkg cukor
20 dkg margarin v. 15 dkg zsír
1 dl tej
fél cs. élesztő
csipet sütőpor
12 dkg dió
12 dkg porcukor
A lisztet a cukorral, sütőporral, margarinnal és a tojással eldolgozni, majd a megkelt élesztőt hozzáadni.
A tésztát 3 részre osztjuk
1. A hozzávalókat összekeverjük. 2. Beleöntjük lisztezett, zsírozott tepsibe. 3. A tetejére rárakosgatjuk a meggyet. 4. Tűpróbáig sütjük. sütési hőfok: 180°C tepsi mérete:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot tálba tesszük, megnedvesítjük 4 kanál hideg vízzel, hozzátesszük a tojássárgákat, és habverővel addig kavarjuk, míg egészen sűrű, habos lesz. A tojásfehérjéket 4 kanál v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA réteslisztet, a finomlisztet és a zsírt egy tálban elkeverjük, az ecetet, a vizet és a sót egy másik tálban összetöltjük. Folyamatosan a lisztes részhez adagolva tésztává gyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a kefirt,és az olajat. Ezután a sütőporral elkevert lisztet,és a tojások habbá vert fehérjét, majd alaposan összeforgatju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű