menu

Családireceptkönyv.hu

Zserbó Kláritól


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg liszt
1 tojás
5 dkg cukor
20 dkg margarin v. 15 dkg zsír
1 dl tej
fél cs. élesztő
csipet sütőpor
12 dkg dió
12 dkg porcukor

Elkészítés:


A lisztet a cukorral, sütőporral, margarinnal és a tojással eldolgozni, majd a megkelt élesztőt hozzáadni.
A tésztát 3 részre osztjuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kelt Tészta (Fánk - Bukta) / Főzősuli - Zsebszakács
Kelt Tészta (Fánk - Bukta) / Főzősuli - Zsebszakács

előkészítés: Készítsük elő a hozzávalókat, szitáljuk át a lisztet és langyosítsuk meg a tejet. kovász készítés: Az élesztőt csomómentesen elkeverjük kb 1 dl langyos tejben egy ki...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Grillázs fatörzs
Grillázs fatörzs

Keverőtálba tesszük az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a 15 dkg porcukrot és jó habosra keverjük (legalább háromszoros mennyiségű legyen). Ekkor állandó keverés mellett hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aprósüti
Aprósüti

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tojásokat különválasztjuk. A fehérjét csipet sóval habbá verjük, amikor már majdnem kemény a hab, hozzákeverjük az édesítőszer felét és tovább...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres krémes
Epres krémes

A kiengedett tésztát lisztezett deszkán ketté osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Gáztepsibe helyezzük, villával kissé megszurkáljuk, majd 210 fokos, előmelegített sütőben megsütjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk