50 dkg darált keksz,
4 e.k. kakaópor,
25 dkg margarin,
20 dkg cukor,
2 dl tej,
1/2 dl rum,
2 e.k. olaj,
20 dkg étcsoki
A margarint, cukrot, tejet összeolvasztjuk. A tűzről levéve a rumot is hozzáadjuk. A kakaóporral elkevert kekszre öntjük és jól összedolgozzuk. Szögletes formába nyomkodjuk. A csokit vízgőz felett összeolvasztjuk az olajjal és rácsorgatjuk a kekszes alapra. Jól behűtjük, hogy a cukor és a margarin megdermedjen. Hosszúkás formára szeleteljük.
A tésztához a 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben beletesszük a 4 púpos evőkanál porcukrot, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert 2 evő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. 2. Hozzáadjuk a citrom levét, a héját, és a fahéjat. 3. Sűrűn kevergetve, közepes lángon elkezdjük főzni. 4....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd hozzákeverem a sütőporos lisztet. 2. Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetem, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1 A sütőt bekapcsoljuk 180 C fokra, két sütőlemezt papírral bélelünk. Ezeken felváltva süthetjük majd a figuráinkat. 2 Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet a kakaóval, a s...
Elkészítési idő: 90 perc gyúrás, Nehézség: Közepes