menu

Családireceptkönyv.hu

Vaníliás-mákos fánkgolyó


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához

125 ml víz
25 g Rama
1 csipet só
70 g búzaliszt
20 g darált mák
3 tojás (közepes méretű)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez

1 tasak Dr. Oetker Házi Krémes krém
800 ml tej

Elkészítés:


A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
A vizet a Ramával és a sóval egy főzőedényben felolvasztjuk. A lisztet és a mákot egy adagban hozzákeverjük, és mérsékelt tűzőn addig keverjük, míg a tészta egy gombóccá összeáll és elválik az edény falától (kb. 1-2 perc). Majd a tűzről levéve 2 tojást egyenként a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a tésztához keverjük. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit keverünk a tésztához, hogy az szép fényes legyen. (Akkor jó, ha nehezen cseppen le a habverőről.) Hagyjuk kihűlni. Végül a sütőport a kihűlt tésztához keverjük.

A tésztát nagyobb átmérőjű csillagcsövű habzsákba töltjük, majd az előkészített tepsibe egymástól kellő távolságra (kb. 4 cm) kb. 3 cm átmérőjű halmokat nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsültjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc

A megsült fánkokat sütőrácsra helyezzük, és azonnal levágjuk a tetejüket, hogy a gőz távozhasson a tészta belsejéből.

A Házi Krémes krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, majd habzsákba töltjük. A fánkokat a krémmel megtöltjük, majd tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kb. 12 darab

Vaníliás-mákos fánkgolyó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás-mákos-mascarponés finomság
Almás-mákos-mascarponés finomság

Tészta: A tojásfehérjét félkemény habbá verjük, majd a többi hozzávalót óvatosan hozzákeverjük. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróba! Ha kihűlt, k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Tepsis Almás egyszerűen
Tepsis Almás egyszerűen

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzá adjuk egyenként a tojásokat, a citrom reszelt héját (én most citromlével ízesítettem) és jól kikeverjük. Óvatosan hozzá ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Omlós citromos cookie
Omlós citromos cookie

Előkészítjük, kimérjük a hozzávalókat. (Érdemes a citromok héját előző este lereszelni, hagyni megszáradni és másnap ledarálni. Lehet készen is kapni. Viszonylag drága. Akkor elég...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Gesztenyés keksztekercs
Gesztenyés keksztekercs

A tészta hozzávalóit egy tálban, kézzel összedolgoztam. A töltelékhez a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörtem, majd a többi hozzávalóval összegyúrtam. Egy tiszta konyharuhát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk