menu

Családireceptkönyv.hu

Vaníliás-mákos fánkgolyó


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kb: 10-12db fánkhoz:
125 ml víz
25 g Rama
1 csipet só
70 g búzaliszt
20 g darált mák
3 tojás (közepes méretű)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez

1 tasak Dr. Oetker Házi Krémes krém
800 ml tej

Elkészítés:


A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
A vizet a Ramával és a sóval egy főzőedényben felolvasztjuk. A lisztet és a mákot egy adagban hozzákeverjük, és mérsékelt tűzőn addig keverjük, míg a tészta egy gombóccá összeáll és elválik az edény falától (kb. 1-2 perc). Majd a tűzről levéve 2 tojást egyenként a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a tésztához keverjük. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit keverünk a tésztához, hogy az szép fényes legyen. (Akkor jó, ha nehezen cseppen le a habverőről.) Hagyjuk kihűlni. Végül a sütőport a kihűlt tésztához keverjük.

A tésztát nagyobb átmérőjű csillagcsövű habzsákba töltjük, majd az előkészített tepsibe egymástól kellő távolságra (kb. 4 cm) kb. 3 cm átmérőjű halmokat nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsültjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc

A megsült fánkokat sütőrácsra helyezzük, és azonnal levágjuk a tetejüket, hogy a gőz távozhasson a tészta belsejéből.

A Házi Krémes krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, majd habzsákba töltjük. A fánkokat a krémmel megtöltjük, majd tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kb. 12 darab

Vaníliás-mákos fánkgolyó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
KUGLÓF
KUGLÓF

A tojasokat habosra kavarni a cukorral es a vaniliaval Hozzakavarni az olajat Utana felvaltva hozzatenni a tejet es a sutoporral elkevert lisztet A kuglof format kiolajozni es...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi diós darázstészta
Erdélyi diós darázstészta

A tésztához langyosítsd meg a tejet, rakd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várd meg, amíg felfut 10-15 perc alatt. Ha a térfogata jócskán megnő, és a teteje habos lesz...

Elkészítési idő: 110 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Őszibarack szelet
Őszibarack szelet

A tojássárgáját a porcukorral, az olajjal, a vízzel habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert 25 dkg lisztet és a kakaóport. Ezt követően a felvert tojásfehérjével lazán ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Zabpelyhes keksz
Zabpelyhes keksz

A zabpelyhet lisztet, szódabikarbónát és fahéjat jól elkeverem egy tálban, egy másik tálban a rámát a tojással és a cukorral habosra keverem. A kettőt összekeverem, hozzá admk a di...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk