4 db tojás
25 dkg cukor
3 csomag vaníliás cukor
12 dkg zsír
3 dkg kakaópor
3 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
tortabevonó
A 4 tojássárgáját, 10 dkg cukrot, 12 dkg zsírt, 3 dkg kakaóport, 3 dl tejet, 30 dkg lisztet és 1 csomag sütőport simára keverünk, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, tűpróbáig. (tepsi mérete 37 x22 cm)
A 4 tojásfehérjét, 15 dkg cukorral és a vaníliás cukrokkal, csipet sóval kemény habbá verünk,gőz fölött, a kihűlt tésztára kenjük. Miután megdermedt, megcsorgatjuk csokoládémázzal.
Kihűlve, felszeletelve, tálaljuk.
A tojásokat, a cukrot és a vajat tegyük egy keverőtálba, és robotgéppel dolgozzuk össze őket. Ha összeállt homogén masszává, akkor tegyük bele a lisztet és a sütőport, majd keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit (vagy sütőkeretet) kibéleljük sütőpapírral. A margarint a csokival összeolvasztjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzácsurga...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tepsi alját kipakoljuk kekszekkel. A tejet 2 dl kivételével elkezdtem forralni. A cukrot a pudingporral és a kimaradt tejjel csomómentesre kevertem, majd a forró tejhez öntött...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tésztát készítjük el. A lisztet, a puha vajat, a porcukrot, a tojások sárgáit egy tálba tesszük. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsoljuk a tejbe és hozzáönt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű