4 db tojás
25 dkg cukor
3 csomag vaníliás cukor
12 dkg zsír
3 dkg kakaópor
3 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
tortabevonó
A 4 tojássárgáját, 10 dkg cukrot, 12 dkg zsírt, 3 dkg kakaóport, 3 dl tejet, 30 dkg lisztet és 1 csomag sütőport simára keverünk, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, tűpróbáig. (tepsi mérete 37 x22 cm)
A 4 tojásfehérjét, 15 dkg cukorral és a vaníliás cukrokkal, csipet sóval kemény habbá verünk,gőz fölött, a kihűlt tésztára kenjük. Miután megdermedt, megcsorgatjuk csokoládémázzal.
Kihűlve, felszeletelve, tálaljuk.
A tojásokat és a barna cukrot habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat és joghurtot, és elkeverjük. Jöhet a liszt, a sütőpor, szódabikarbóna, kakaó. Folyékony, ragacsos,...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tésztából tepsi hátán világosra sütünk 2 lapot. A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, és a két lap közé töltjük. Tetejére csokimáz kerül.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a kakaóporral és a vízzel kikeverjük, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el fel nem oldódik benne (akkor hólyagok nőnek a tetején). Egy pohár hideg vízbe cseppent...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMegsütni és lekvárral összeragasztani.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű