4 db tojás
25 dkg cukor
3 csomag vaníliás cukor
12 dkg zsír
3 dkg kakaópor
3 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
tortabevonó
A 4 tojássárgáját, 10 dkg cukrot, 12 dkg zsírt, 3 dkg kakaóport, 3 dl tejet, 30 dkg lisztet és 1 csomag sütőport simára keverünk, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, tűpróbáig. (tepsi mérete 37 x22 cm)
A 4 tojásfehérjét, 15 dkg cukorral és a vaníliás cukrokkal, csipet sóval kemény habbá verünk,gőz fölött, a kihűlt tésztára kenjük. Miután megdermedt, megcsorgatjuk csokoládémázzal.
Kihűlve, felszeletelve, tálaljuk.
A lisztet a cukorral, vajjal,vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és 4 ek vizet. Összegyúrjuk, és 30 percig hűtőbe tesszük. 25 cm nagyságúra nyújtjuk, és belerakjuk egy...
Elkészítési idő:A pudinghoz hozzáadjuk a cukrot, felöntjük a tejjel és a megszokott módon megfőzzük. Kevesebb tejet használunk hozzá, így még vaníliásabb lesz az íze. Közben felverjük a habot. A p...
Elkészítési idő:2 tojást, 20 dkg cukrot, 2 dl tejfölt, 30 dkg lisztet, 1/2 cs. sütőport, 10 dkg mazsolát vagy kandírozott gyümölcsöt és 10 dkg durvára vágott diót, mandulát , csokoládét összeke...
Elkészítési idő: 1 óra