Családireceptkönyv.hu

ZÁRAI LEPÉNY


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

30 dkg finomliszt
1 sütőpor
10 dkg porcukor összekeverem
25 margarin belemorzsolom
1 egész tojás
reszelt citrom héj

Az eredeti recept szerint:

30 rétesliszt
pici só
1 evőkanál porcukor
1 sütőpor
20 margarin
1 tojássága
1 pohár tejföl

Töltelék:

20 porcukor
5 tojássárga
15 darált dió
3 evőkanál kakaópor
5+1 tojás felvert habja

Elkészítés:


Begyúrjuk a tésztát, 1 órára hűtőbe tesszük. ( esetleg éjszakára)
Átgyúrjuk( a kezünk melegétől hamar képlékeny lesz)
Elfelezzük.
Felét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük , megkenjük lekvárral.
Ráöntjük a tölteléket.
Tepsi nagyságúra nyújtjuk a tészta másik felét és ráfektetjük a tetejére.
Hegyes villával szurkodjuk meg a tetejét.
Előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jól lisztezzünk alá, meg a tetejére is szórjunk lisztet és ha feltekerjük a nyújtófára onnan könnyebben tudjuk a töltelékre fektetni a tésztát.
Amit a tepsibe teszünk azt a sütőpapíron nyújtsuk így bele tudjuk próbálni a tepsibe. Ha néhol nagyobbra sikeredett nyugodtan vágjuk le és a nem lisztes felével "ragasszuk" a nem elég nagy részekre.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Csöröge, a csodafánk
Csöröge, a csodafánk

A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt, a rumot és az olvasztott,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Grillázs csemege
Grillázs csemege

A cukrot felolvasztjuk, hozzákeverjük a margarint és a sűrített tejet. Lassú tűznél csomómentesre felfőzzük, majd belekeverjük a diót is. Az ostyalapokat megtöltjük ezzel a krém...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erzsébet
pöfeteg keksz
pöfeteg keksz

A tojásokat kikeverjük a cukorral,hozzáadjuk a puha vajat. Belekeverjük a száraz hozzávalókat( liszt,kakaó,sütőpor,só ) Vizes kézzel golyókat formálunk belőle és porcukorban jó a...

Elkészítési idő: kb 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabi
Mézeskalács
Mézeskalács

A szegfűszeget és a szegfűborsot mozsárban összetörjük, majd hozzáadjuk a többi fűszert és összekeverjük. Egy kis lábosba tesszük a mézet és a fűszereket, és addig melegítjük, am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk