Tészta:
30 dkg finomliszt
1 sütőpor
10 dkg porcukor összekeverem
25 margarin belemorzsolom
1 egész tojás
reszelt citrom héj
Az eredeti recept szerint:
30 rétesliszt
pici só
1 evőkanál porcukor
1 sütőpor
20 margarin
1 tojássága
1 pohár tejföl
Töltelék:
20 porcukor
5 tojássárga
15 darált dió
3 evőkanál kakaópor
5+1 tojás felvert habja
Begyúrjuk a tésztát, 1 órára hűtőbe tesszük. ( esetleg éjszakára)
Átgyúrjuk( a kezünk melegétől hamar képlékeny lesz)
Elfelezzük.
Felét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük , megkenjük lekvárral.
Ráöntjük a tölteléket.
Tepsi nagyságúra nyújtjuk a tészta másik felét és ráfektetjük a tetejére.
Hegyes villával szurkodjuk meg a tetejét.
Előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük.
Jól lisztezzünk alá, meg a tetejére is szórjunk lisztet és ha feltekerjük a nyújtófára onnan könnyebben tudjuk a töltelékre fektetni a tésztát.
Amit a tepsibe teszünk azt a sütőpapíron nyújtsuk így bele tudjuk próbálni a tepsibe. Ha néhol nagyobbra sikeredett nyugodtan vágjuk le és a nem lisztes felével "ragasszuk" a nem elég nagy részekre.
1. A darált kekszet a porcukorral, a margarinnal és a tejjel összedolgozzuk. 2. A masszát kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, a kókuszreszeléket és a rumot, a...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a rumot. Jól kihabosítjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 cipót formázunk. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHárom féleképpen is készíthetjük: 1. Gyakorlottak süssenek villámpiskótát (Kilófaló sütemények vagy Házi csodák kötet „Sütemények és receptek újratöltve” fejezete alapján), 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskótához 1.A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját elkezdjük felverni. 2.Folyamatos keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a tojássárgájához a cukrot, és habosra keverj...
Elkészítési idő: 42 perc Nehézség: Közepes