10 db tojás
60 dkg cukor
15 e.k. meleg víz
55 dkg liszt
1 cs. sütőpor
10 dkg tejcsoki
5-6 szem dió
Krém: 1/2 l tej
6 e.k. liszt
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 citrom leve és reszelt héja
A tojások sárgáját a 30 dkg cukorral és a vízzel habosra keverjük. A lisztet és a sütőport hozzáadjuk, összekeverjük, majd sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk.
A tojások fehérjét 30 dkg cukorral kemény habbá verjük hozzáadunk 20 dkg lisztet kevés sütőport 10 dkg tejcsokit és reszelünk bele 5-6 szem vágott diót, majd megsütjük.
Krém: A tejből, lisztből sűrű krémet főzünk. A margarint a porcukorral kikeverjük 1 citrom levét és héját adunk hozzá, majd egybekeverjük.
Összeállítása ahol a sárga tészta fele krém, erre fehér tészta krém, sárga tészta. Majd csokimáz a tetejére.
Az összes hozzávalót egyszerre össze kell keverni. Negyed óra 20 perc állás után forró olajba fél evőkanalanként kiszaggatni. Sok olajat melegítsetek, akkor magától megfordul amiko...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítést lásd részletesen a videó linkenhttps://www.instagram.com/hagymalekvar https://www.facebook.com/hagymalekvar
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgájákat a cukor felével és a margarinnal alaposan elkeverjük. A tojásfehérjéket a maradék cukorral és csipetnyi sóval keményre verjük, majd a sütőporral elkevert liszttel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot az előírás szerint megfőzöm, csak kevesebb tejben. A meggyet leszűröm (csak a 2/3-át használtam fel), kb 1 dl meggylében elkeverem az étkezési keményítőt, adok hozzá ízl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű