Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vargabéles


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 cs réteslap, vagy leveles tészta (Összesen 6 db)
15 dkg cérnametélt
5 dkg vaj
40 dkg túró
1 dl tejföl
2 db tojás
3-4 ek kristálycukor
2 cs vaníliás cukor
5 dkg mazsola
reszelt citromhéj
olaj a lapok kenéséhez
1 kisebb tojás a lekenéshez

Elkészítés:


A cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és forrón összekeverjük az olvasztott vajjal és hagyjuk kihűlni.

A túrót egy tálba tesszük, majd villával egy kicsit összetörjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukort, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, tojások sárgáját és a mazsolát, majd alaposan összekeverjük.

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd apránként, óvatosan a túrós masszához keverjük.

Ha kihűlt a vajas tészta, akkor hozzákeverjük a túrós habos masszához, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és bele helyezzük a réteslapot úgy, hogy a tepsi oldalát is befedje.

Lekenjük olajjal, majd szintén ráhelyezünk egy lapot, majd így a harmadikat is.

Ezután ráöntjük a réteslapokra a tésztás-túrós masszát és egyenletesen elsimítjuk a tetejét.

A töltelék tetejét is befedjük réteslappal, majd megkenjük olajjal és egy másik lapot teszünk rá. Ezt szintén megkenjük olajjal, majd jöhet a harmadik.

A harmadik réteslap tetejét lekenjük felvert tojással, majd közepes hőmérsékleten 35-40 percig sütjük. Sütőből kivéve langyosra hűtjük , majd megszórjuk a tetejét porcukorral

Vargabéles

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Galaktoboureko  (törökül:sütlü börek)
Galaktoboureko (törökül:sütlü börek)

A tojásokat 15 dkg porcukorral fehéredésig keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a búzadarát. A tejet a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával felforraljuk, f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Tökös derelye
Tökös derelye

A zsírban világosra pirítjuk a morzsát, félretesszük. A lisztet, tojást, cukrot és a sót összegyúrva tésztát gyúrunk és vékonyra nyújtjuk. A tészta felét sodrófával bejelöljük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ragacsos banános süti karamellszósszal
Ragacsos banános süti karamellszósszal

1. Először is kimérjük a lisztet, beleszórjuk a sütőport, egy kevés sót és félretesszük. 2. Egy keverőtálban habosra verjük a szobahőmérsékletre felengedett vajat egy fél evőkanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gesztenyés pozsonyi kifli bögrésen (Rupáner)
Gesztenyés pozsonyi kifli bögrésen (Rupáner)

A lisztet, a porcukrot és a sót összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat és a zsírt, amiket nagyjából elmorzsolunk, inkább kenünk a lisztben, mert ugye puha, szobahőmérsékletű vajat hasz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk