25 dkg liszt
1 cs. szárított élesztőpor
2 szem főtt krumpli
12,5 dkg vaj
2 tojás sárgája
1 dl tejföl
só
fekete olivabogyó
A hozzávalókat összegyúrom, kinyújtom, összehajtogatom és folpakkba csomagolva fél órára a hűtőbe teszem pihentetni.
Hűtőből kivéve, még lehet hajtogatni, és pihentetni 15-15 percre. Ha ez kész kinyújtom, és kiszaggatom, tojásfehérjével lekenem.
Majd még pihentetem kb. 20 percig.
180˙C-190˙C fokon légkeveréssel 20-25 perc.
tetejére lehet szórni sajtot, szezámmmagot.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk. A lisztet elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű vajat és kézzel morzsásra d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához összedolgozzuk a lisztet a porcukorral, a vajjal, a tejszínnel, a tojássárgájával és egy csipet sóval, majd szobahőmérsékleten hagyjuk 15 percig pihenni. Ezután téglal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű175 fokra előmelegítjük a sütőt. A hozzávalókat robotgéppel összekeverjük, kikent piteformába öntjük a masszát és rászórunk 30 dkg bármilyen gyümölcsöt. (akár vegyesen is.)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű