25 dkg liszt
1 cs. szárított élesztőpor
2 szem főtt krumpli
12,5 dkg vaj
2 tojás sárgája
1 dl tejföl
só
fekete olivabogyó
A hozzávalókat összegyúrom, kinyújtom, összehajtogatom és folpakkba csomagolva fél órára a hűtőbe teszem pihentetni.
Hűtőből kivéve, még lehet hajtogatni, és pihentetni 15-15 percre. Ha ez kész kinyújtom, és kiszaggatom, tojásfehérjével lekenem.
Majd még pihentetem kb. 20 percig.
180˙C-190˙C fokon légkeveréssel 20-25 perc.
tetejére lehet szórni sajtot, szezámmmagot.
A formákat olajjal kikenjük, jó alaposan. A tojássárgát a többi hozzávalóval jó alaposan felverjük, szinte habbá. A kis formákat kb. félig megtöltjük a tojásos keverékkel. 150 f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát megmossuk és kimagozzuk – felhasználásig félretesszük. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tegyük a cukrot, a csokit, a vajat egy hőálló edénybe. 2. Az edényt tegyük forrásban levő víz fölé, s kavargassuk a tartalmát, amíg egynemű nem lesz. 3. Vegyük le a tűzr...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tejet a porcukorral fölforraljuk, a diót beleszórjuk. A tűzről levéve a mazsolát belekeverjük. A reszelt citromhéjjal, a rummal meg a fahéjjal ízesítjük. Ha kihűlt, a habbá ve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű