2,5 dl bögre:
2 b liszt
1 cs sütőpor
1/2 b cukor
1 b tej
1/2 b olaj
1 tojás
krém:
2 cs vanília puding
6 dl tej
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
4 tojásfehérje
10 dkg cukor
500 ml habtejszín
Az összes anyagot összekevertem, muffin formába 180 fokon hőfokon tűpróbáig sütöttem. Krém:
Pudingport tejjel, cukorral ,. van. cukorral sűrűre főztem, még forrón hozzáadtam a cukorral felvert tojás fehérjét. A kihűlt muffinoknak levágtam a tetejét, a belsejüket jól kikapartam. Ezekbe az üregekbe töltöttem habzsákkal a még meleg krémet. Amikor kihűlt, felvert tejszínhabbal díszítettem, kalapját visszaraktam, porcukroztam.
A tojásfehérjét habbá verni.Egyesével bele a tojássárgája,cukor kicsit tovább verni. Végül a liszt,amit lyukas fakanállal keverünk bele.Ha hólyagok vannak benne,amik kipukkadnak,jó...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSokan úgy tartják, a puncs szelet cukrászati nemes hulladékokból készül, és van benne igazság, hiszen a maradék piskóta nyugodtan beletehető. Hat tojásból elkészítjük a piskótát a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd elegyítjük a habosra kevert rumos-zsemlemorzsás-sárgájás gesztenyepürével, és 180 fokon a forma méretétő...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet keverőtálba szitáljuk, majd a szitában visszamaradt korpát is beleborítjuk. Ujjainkkal elmorzsoljuk a vajdarabkákat a liszttel. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és a to...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű