2,5 dl bögre:
2 b liszt
1 cs sütőpor
1/2 b cukor
1 b tej
1/2 b olaj
1 tojás
krém:
2 cs vanília puding
6 dl tej
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
4 tojásfehérje
10 dkg cukor
500 ml habtejszín
Az összes anyagot összekevertem, muffin formába 180 fokon hőfokon tűpróbáig sütöttem. Krém:
Pudingport tejjel, cukorral ,. van. cukorral sűrűre főztem, még forrón hozzáadtam a cukorral felvert tojás fehérjét. A kihűlt muffinoknak levágtam a tetejét, a belsejüket jól kikapartam. Ezekbe az üregekbe töltöttem habzsákkal a még meleg krémet. Amikor kihűlt, felvert tejszínhabbal díszítettem, kalapját visszaraktam, porcukroztam.
A pudinghoz hozzáadjuk a cukrot, felöntjük a tejjel és a megszokott módon megfőzzük. Kevesebb tejet használunk hozzá, így még vaníliásabb lesz az íze. Közben felverjük a habot. A p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, azután hozzáadjuk a többi hozzávalót. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Közepes nagyság...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt, a cukorral és 3 evőkanál meleg vízzel felfuttatjuk. 5 dkg lisztet egy tálba teszünk, az élesztős vizet hozzákeverjük, letakarjuk és 15 percen át pihentetjük. A többi l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszes alaphoz törjük össze a zabpelyhes kekszet, és keverjük el a kaakóporral illetve az olvasztott Ramaval. Nyomkodjuk a tortaformánk aljába. és tegyük félre hűlni. A túrós...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű