2,5 dl bögre:
2 b liszt
1 cs sütőpor
1/2 b cukor
1 b tej
1/2 b olaj
1 tojás
krém:
2 cs vanília puding
6 dl tej
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
4 tojásfehérje
10 dkg cukor
500 ml habtejszín
Az összes anyagot összekevertem, muffin formába 180 fokon hőfokon tűpróbáig sütöttem. Krém:
Pudingport tejjel, cukorral ,. van. cukorral sűrűre főztem, még forrón hozzáadtam a cukorral felvert tojás fehérjét. A kihűlt muffinoknak levágtam a tetejét, a belsejüket jól kikapartam. Ezekbe az üregekbe töltöttem habzsákkal a még meleg krémet. Amikor kihűlt, felvert tejszínhabbal díszítettem, kalapját visszaraktam, porcukroztam.
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros vízben vagy tejben( 1/2 dl). Mindent egy tálba teszünk és könnyen nyújtható tésztát készítünk.A diót,cukrot és a reszelt citromhéját ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA habtejszínt megmelegítjük, majd hozzáadjuk a darabokra tördelt étcsokoládét, és folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk. Ha teljesen elolvadt, lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadj...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 160 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód, (140 fok légkeveréssel) és egy 25 x 30 cm-es tepsit sütőpapírral precízen kibélelünk. A kávét elkészítjük és felö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a vaníliás cukorral, liszttel, porcukorral és valamennyi tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet feltesszük forrni. A tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű