25 dkg puha margarin
20 dkg porcukor
5 tojás sárgája
csipet só
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Töltelékhez:
2 csomag puncs ízű pudingpor
8 csapott evőkanál kristálycukor
5 dl tej
450 g tejföl
5 tojás fehérje
1/2 citrom reszelt héja
1 tk rum vagy rumaroma
Tetejére:
porcukor
egy 24 x 38 cm-es tepsihez
Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk, majd még
forrón hozzákeverjük a tejfölt.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös
pudinghoz adjuk, óvatos átforgató mozdulatokkal, vigyázva ne
törjön össze a hab. A tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó-felső sütésre).
A tésztához gépi habverővel elkeverjük a margarint a cukorral,
majd egyesével hozzáadjuk a tojás sárgákat is. A sütőporral
elkevert lisztet belekeverjük a margarinos-tojásos masszába
és kézzel egynemű tésztát gyúrunk. A tészta lágy,
nagyon könnyen formázható, ha úgy érezzük még pici lisztet
dolgozhatunk bele.
A tésztát kb 60-40 % arányban két részre osztjuk. A nagyobbik tésztacipót
a sütőpapíron ellapítjuk lisztezett nyújtófa segítségével a tepsi méretére,
majd átemeljük papírostól a tepsibe. Erre került a töltelék. A kisebbik
tésztacipóból tésztarudakat sodrunk,amit rácsosan a töltelékre rakosgatjuk.
Úgy 30 perc sülés után kukkantsunk be a sütőbe, nehogy megégjenek a tészta
rácsok a sütemény tetején.Takarjuk le sütőpapírral ha úgy látjuk jónak
(én így tettem).
Kb 40 perc sütés után a habos rész még kicsit recegős lehet, de nem baj,
mert miközben hűl szépen megszilárdul.
A teljesen kihűlt süteményünket porcukorral hintjük és tetszőleges formára
szeleteljük. Másnap a legfinomabb jó hidegen :)))
Egy tálban kicsit összekeverjük a tejport, a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot. Rárakjuk a margarint (még nem keverjük bele). A kristálycukrot és a vizet sziruppá főzzük. A s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd habosra a vajat a cukorral, keverd bele egyenként a tojások sárgáit. A száraz hozzávalókat keverd össze külön tálban, és a vaníliás tejjel felváltva add a tojásos keverékhez...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lapokhoz a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzákeverjük a porcukrot, a mézet, a szódabikarbónát, a tojásokat és jól összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk, és egy kb. 22...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a “cukorral” habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet, a kakaóport és a sütőport is. A fehérjét kemény habbá verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű