Családireceptkönyv.hu

Cseresznyés pite


Írta:

Elk. idő: 25
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25dkg liszt, 20 dkg kristálycukor, 15 dkg puha margarin, 2 db tojás, 1 dl tej, 1 dl tejföl, 1 csomag sütőpor
A tetejére : kb. 50 dkg félbevágott, magozott cseresznye

Elkészítés:


jól keverjük ki a tojást, a cukrot, és a lágy margarint. Adjuk hozzá a tejfölt, majd felváltva a tejet, és a sütőporos lisztet is. A masszát öntsük sütőpapíros tepsibe. A massza tetejére rakjuk az előkészített cseresznyét, és nagyon kicsit nyomkodjuk bele.

Előmelegített tepsiben, közepes hőfokon 25 – 30 perc alatt süssük készre. Végezzünk tűpróbát! 20*30 cm-es tepsiben készült.

Ha kihűlt szépen szeletelhető, és porcukorral tálalhatjuk (én csokit tettem a tetejére )

Cseresznyés pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hógolyó 3. Scneeballen
Hógolyó 3. Scneeballen

Az olajat kb 180 fokra hevítem, ha nem tudjuk megmérni akkor egy kanalat beleteszünk az olajba, és ha kis buborékok jelennek meg a kanálon akkor elég meleg az olaj A hozzávalókb...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rizsfelfújt ribizlis-túrós
Rizsfelfújt ribizlis-túrós

A rizset megfőzzük a vízben és tejben, picit sózzuk és hozzáadunk 3 ek. édesítőt. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgákat egy evőkanál cukorhelyettesitővel krém...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Kelt almák karakellás alma töltelékkel
Kelt almák karakellás alma töltelékkel

Először a tangzhongot készítettem el, amit el lehet előző nap is készíteni és hűtőben tárolni. A lisztet a vízzel simára kevertem és egy kisebb edényben feltettem a tűzhelyre, fol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas fátyol bögrésen
Fahéjas fátyol bögrésen

1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró. 2. Ezután ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk