A tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg zsír
15 dkg porcukor
1 citrom héja és leve
1 cs sütőpor
1 tojás
1 ek kakaó
1,5 dl tejföl
A töltelékhez:
30 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 kis üveg barack lekvár
A mázhoz:
2 tojás sárgája
14 dkg porcukor
A liszthez hozzáadom a porcukrot, a sütőport, belereszelem a citrom héját. Összemorzsolom a zsírral, majd belefacsarom a citrom levét is, majd beleütöm a tojást, és a tejföllel összegyúrom a tésztát.
Három db-ra osztom, az egyikbe beledolgozom a kakaót.
Kinyújtom a lapokat és egy kikent, kilisztezett 22×28 cm belméretű tepsibe teszem az első sárga lapot. Megkenem lekvárral, a fél adag cukros dióval megszórom. Erre jön a barna lap, amit szintén lekenek lekvárral, és megszórom a maradék diós keverékkel.
A tetejére a harmadik, sárga lap kerül. Megszurkálom villával és beteszem az előmelegített sütőbe, 180 fokon, 30-35 percig sütöm. Ha kihűlt megkenem a sárga mázzal, amihez a tojássárgáját kikavarom a porcukorral.
A töltelékhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük. Egy lábosban ízlés szerinti mennyiségű cukorral 10-15 percig pároljuk, nem kell, hogy teljesen elpárologjon a leve. A pudingot...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tojást a cukorral habosra keverjük. 2. Apránként hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan összedolgozzuk. (1 bögre=2,5 dl) 3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjü...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA meggyet és a barackot megtisztítjuk, a barackot apróra vágjuk, a meggyet kimagozzuk. A túrót, a cukrot/édesítőt és a joghurtot összeturmixoljuk. A zselatint kevés vízben feloldju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű