80 dkg liszt
2 tojás
4 dl tej
4 dl (2 kis pohár) tejföl
10 dkg élesztő*
2 kiskanál só
2 kiskanál cukor
Forrás: http://webcukraszda.hu/hutos-fank-mindenkinek-sikerul/
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. Hozzáöntjük a liszthez, belekeverjük a felvert tojást, majd a tejfölt, és főzőkanállal simára keverjük, mint a galuskát (nem dagasztjuk). Egy jó órára hűtőbe tesszük. Miután kivettük a hűtőből, ujjnyi vastagságúra elsodorjuk. Szaggatjuk, még 15 percig állni hagyjuk, és sütjük.
Mikor a tejfölt hozzáadjuk, kicsit lágynak tűnik. Jó étvágyat hozzá!
Forrás: http://webcukraszda.hu/hutos-fank-mindenkinek-sikerul/
A lisztet egy tálba öntjük, elkeverjük benne a szódabikarbónát, a cukrot és a sót. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, és sűrű galuskatésztává keverjük. Fél órát pihentetjük, majd két k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA puha (már épp olvadni kezdett) vajat habosra verjük a kétféle cukorral és a sóval, hozzáadjuk a tojást és alaposan kikeverjük. A többi hozzávalót is a vajhoz adva puha tésztát ke...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és alaposan kikeverjük. A kemény habhoz keverjük aztán a darált diót is. Ezután az ostyát kis lapokra vágjuk, ezek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben a tápiókát a felhasított vaníliarúddal és a cukorral kis lángon, folyamatos kevergetés közben puhára, átlátszóra főzzük. (Ez nagyjából 10 perc.) Akkor jó, amikor a szeme...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű