80 dkg liszt
2 tojás
4 dl tej
4 dl (2 kis pohár) tejföl
10 dkg élesztő*
2 kiskanál só
2 kiskanál cukor
Forrás: http://webcukraszda.hu/hutos-fank-mindenkinek-sikerul/
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. Hozzáöntjük a liszthez, belekeverjük a felvert tojást, majd a tejfölt, és főzőkanállal simára keverjük, mint a galuskát (nem dagasztjuk). Egy jó órára hűtőbe tesszük. Miután kivettük a hűtőből, ujjnyi vastagságúra elsodorjuk. Szaggatjuk, még 15 percig állni hagyjuk, és sütjük.
Mikor a tejfölt hozzáadjuk, kicsit lágynak tűnik. Jó étvágyat hozzá!
Forrás: http://webcukraszda.hu/hutos-fank-mindenkinek-sikerul/
A sütihez valókat összegyúrjuk, diónyi golyókat veszünk belőle. Tepsire ültetjük, az ujjunkkal vagy fakanálvégével kis lyukakat nyomunk bele (ne mélyen, sülés közben kicsit lapulni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítjük az alapanyagokat és egy nagyobb tepsit, amit sütőpapírral kibélelünk. Ebből a mennyiségből körülbelül 12-16 szelet készül el, de persze attól is függ, hogy mekkorára v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGépi habverővel a margarint a porcukorral kikeverjük, majd állandó keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját. Ha keményebbre akarjuk készíteni a tésztát, kevesebb, ha p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojás nélkül összekeverjük a hozzávalókat,majd hozzáadjuk a tojást is.Szükség esetén adhatunk hozzá kevés tejfölt,hogy kellőképpen formázható legyen a tészta állaga.Elfelezzük,egyi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű