35 dkg liszt
15 dkg vaj / margarin
10 dkg porcukor
fél cs. sütőpor
4 tojássárgája
1 evőkanál kakaópor
tetszés szerinti lekvár (nálam áfonya)
Hab:
4 tojásfehérje habbá verve
15 dkg porcukor
15 dkg dió
A tésztához a kakaópor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha szükséges pici tejet tehetünk hozzá. Ha kész a tésztánk elfelezzük, az egyik részéhez hozzágyúrjuk a kakaóport.
20x30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kinyújtjuk a barna tésztát, tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral majd a világos tészta következik.
A fehérjét habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a diót. Ezt a masszát a tésztára kenjük és előmelegített 160 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Rácsra téve hűtjük, majd szeleteljük.
Adagokat nem írok, mert az annak függvénye, mennyit szeretnénk készíteni. Először az eperszemeket kiválogattam. A nagyjából egyforma szemeket meghagytam díszítésnek. Alaposan fol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba mértem és dagasztógéppel összeállítottam. 50 fokos sütőben kb. 35 percet kelesztettem, eközben elkészítettem a csokis tölteléket. A kókuszzsírt megol...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször elkészítjük a kekszeket: Mindent egy tálba mérünk és jól összegyúrjuk. Kettéválasztjuk, az egyik feléhez adunk még 1 ek lisztet, a másikhoz 1 ek kakaóport. Celofánba csoma...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: 1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, vaníliás cukorral és a porcukorral, elmorzsoljuk benne a zsírt, majd hozzáadjuk a tojást, citromhéjat, végül annyi tejfölt adu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű