35 dkg liszt
15 dkg vaj / margarin
10 dkg porcukor
fél cs. sütőpor
4 tojássárgája
1 evőkanál kakaópor
tetszés szerinti lekvár (nálam áfonya)
Hab:
4 tojásfehérje habbá verve
15 dkg porcukor
15 dkg dió
A tésztához a kakaópor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha szükséges pici tejet tehetünk hozzá. Ha kész a tésztánk elfelezzük, az egyik részéhez hozzágyúrjuk a kakaóport.
20x30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kinyújtjuk a barna tésztát, tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral majd a világos tészta következik.
A fehérjét habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a diót. Ezt a masszát a tésztára kenjük és előmelegített 160 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Rácsra téve hűtjük, majd szeleteljük.
1. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a vajat és a következő 5 hozzávalót. Belekeverjük a lisztet és a diót. 2. Egy 40 cm x 25 cm-es sütőtálba beleöntjük a masszát....
Elkészítési idő:1/2 kg lisztet 2 evőkanál fagyos zsírral, 1 csomag sütőporral, 25 deka cukorral, 2 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával és annyi tejjel, hogy könnyen dolgozható legyen, jól ös...
Elkészítési idő:A tészta elkészítésénél: Lisztet, RAMA-t (érdemes feldarabolni vagy picit megolvasztani), (felfuttatott) élesztőt, tejfölt, 10 dkg cukrot, 2 csipet sót és 2 tojás sárgáját(!) jól...
Elkészítési idő: 1,5 óra