Családireceptkönyv.hu

Túrókrémes meggyes finomság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



200 g liszt
440 g meggy
350 g tehéntúró
5 tojás
1 teáskanál sütőpor
150 g csokoládé
200 g cukor
50 g vaj
csipet só
20 g porcukor

Elkészítés:


A csokoládét tördelt össze és gőz fölött olvaszd fel. 2 tojást keverj habosra 50 g cukorral és 50 g vajjal, a sót és a vaníliás cukrot keverd hozzá. A langyosra hűtött csokoládét keverd a masszához, add hozzá a lisztet és a sütőport.

A tehéntúrót keverd össze 3 tojással és a megmaradt cukorral. Használj mixert, úgy a legkönnyebb összekeverni.

Egy vajjal kikent, kilisztezett kis tepsibe öntsd bele a tésztának kicsit kevesebb mint a felét, erre a túrókrém felét kend rá, majd fedd be a meggy felével. A megmaradt tészta felét kend rá. Fedd be a túrókrém másik felével, szórd rá a megmaradt meggyet és fedd be a maradék tésztával. 180 fokos tepsiben nagyjából 45 percig kell sütni.

Túrókrémes meggyes finomság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Rebarbarás süti
Rebarbarás süti

A rebarbaraszárat megtisztítjuk, feldaraboljuk 1 centis darabokra. Vajazott tepsibe szórjuk, cukorral, kukoricakeményítővel meghintjük, elősütjük. Rámorzsoljuk a gyorsan összegyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Nagyi-féle mézeskalács
Nagyi-féle mézeskalács

Lassú tűzön olvasszuk össze a mézet és a vajat. Míg ez hűl, keverjünk össze a liszt kivételével minden más hozzávalót. A keverékhez adjuk hozzá a meghűlt vajas méz egyveleget,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Csokiszalámi
Csokiszalámi

A cukrot a vajjal habosra verjük, hozzáadjuk a kakaót, simára keverjük. A csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk. A kekszet apróra törjük. Én úgy szeretem, ha nagyobb vagy kisebb da...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóri
Mascarponés csiga
Mascarponés csiga

A langyos tejben elkeverünk 1 evőkanál kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (kb. 10 perc). Az átszitált lisztet összekeverjük a maradék cukorral, a csipet só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk