Csokis tészta:
10-10 dkg tej- és étcsoki, 15 dkg vaj, 3 tojás, 20 dkg cukor, 10 dkg liszt, 2 ek. kakaópor
Krémsajtos réteg:
30 dkg natúr, tejszínes krémsajt, 2 tojás sárgája, 1 dl tejföl, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor
Vízgőz felett összeolvasztjuk az apróra tört csokikat és a vajat. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tojásokat és a száraz anyagokat.
Zsírozott, lisztezett 20x30 cm-es tepsibe öntjük.
A krémsajtot összekeverjük a többi hozzávalóval és a csokis tésztára öntjük. Fakanál nyelével összemárványosítjuk.
180 °C-on kb. 35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, de nem kell teljesen szilárdra sütni, a belseje maradjon krémes.
A citrom héját lereszeljük, levét kinyomjuk, húsát kikaparjuk, majd ezeket keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukrot és jól elkeverjük. A zselatint a vízzel elké...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tésztához a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 csipet cukorral. 2. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a tojássárgákat, majd a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztának valókat összegyúrjuk, hogy egy közepes keménységű, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. /tejföllel lehet korrigálni először kevesebbet majd ha igényli akkor mehet bele...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Csak meleg legyen, ne forró. 2. Ezután kevergessük egy picit villával, hogy a cukor feloldód...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű