Csokis tészta:
10-10 dkg tej- és étcsoki, 15 dkg vaj, 3 tojás, 20 dkg cukor, 10 dkg liszt, 2 ek. kakaópor
Krémsajtos réteg:
30 dkg natúr, tejszínes krémsajt, 2 tojás sárgája, 1 dl tejföl, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor
Vízgőz felett összeolvasztjuk az apróra tört csokikat és a vajat. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tojásokat és a száraz anyagokat.
Zsírozott, lisztezett 20x30 cm-es tepsibe öntjük.
A krémsajtot összekeverjük a többi hozzávalóval és a csokis tésztára öntjük. Fakanál nyelével összemárványosítjuk.
180 °C-on kb. 35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, de nem kell teljesen szilárdra sütni, a belseje maradjon krémes.
Krém: 1/2 l tej, 20 dkg cukor, 2 cs vaníliás pudingpor. Ezt összefőzzük és hűlni hagyjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyiket kinyújtjuk, tepsibe te...
Elkészítési idő:A megmosott alma magházát eltávolitjuk, és lereszeljük. Rácsepegtetjük a citromlevet, megszórjuk fahéjjal és cukorral. A réteslapot szétterítjük egy nedves konyharuhán és rászórjuk...
Elkészítési idő:A tojásokat a cukorral, sóval kikeverjük majd a tejfölt és olvasztott vajat is hozzákeverjük. Mehet hozzá a liszt és az élesztő, amivel min. 10 percig dagasztjuk, de legalább addig...
Elkészítési idő: