Hozzávalók a tésztához kb. 35-40 darabhoz:
8 tojás
25-30 dkg porcukor
9 kanál forró víz,
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
4 dl tej
2 púpos evőkanál liszt
20 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál rum vagy rumaroma
Hempergetéshez:
10-12 dkg kókuszreszelék
A tojásokat szétválasztom.
A sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd a forró vízzel jól kikeverem, hozzáadom a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, végül a tojások keményre vert habját is hozzákeverem óvatosan.
A massza felét enyhén kivajazott, lisztezett 40x25 cm-es tepsibe egyengetem, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 8 perc alatt megsütöm.
A megsült tésztát kiborítom egy fa táblára vagy rácsra.
Majd a tepsit egy papírtörlővel áttörlöm, ismét bevajazom enyhén és meghintem liszttel, majd a tésztamassza második felét is beleegyengetem a tepsibe és ugyanúgy megsütöm, mint az előzőt.
Amikor mindkét adag tészta megsült, egy kb 4,5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatom, és addig hűlni hagyom, míg elkészül a krém.
A krémhez a tejet simára keverem a liszttel és alacsony lángon sűrű krémmé főzöm - majd hideg vízre állítva a lábast, folyamatos kevergetés mellett néhány perc alatt teljesen kihűtöm!
A puha vajat a porcukorral, vaníliás cukorral és a rummal habosra keverem, és ha teljesen kihűlt a tejes-lisztes főzött krém, akkor hozzáadom a vajkrémhez és habosra kikavarom.
A kakaós piskóta korongokból kettőt összeragasztok a krémmel, körbe is kenem és a tetejét is, majd kókuszreszelékbe meghempergetem.
Tálalásig hűvös helyen (vagy hűtőben) tárolom!
A lisztet összekeverjük a cukorral és sütőporral. A felét egy kivajazott sütőtál aljába szórjuk. Rámorzsoljuk a túrót, megszórjuk citromhéjjal és fahéjjal. A tetejére szórjuk a cuk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tejszínt kemény habbá verjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük. Összekeverjük a tejfölt a porcukorral, belereszeljük a citromok héját és belefacsarjuk a levét. Az elkészült kré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet zsiradék nélkül pirítsd át egy serpenyőben, majd daráld le. Ezzel az őrleménnyel keverd össze jó alaposan a lisztet, a kakaót, a sütőport, illetve adj hozzá egy csipe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral, olajjal és a kefirrel alaposan kikeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű