Hozzávalók a tésztához kb. 35-40 darabhoz:
8 tojás
25-30 dkg porcukor
9 kanál forró víz,
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
4 dl tej
2 púpos evőkanál liszt
20 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál rum vagy rumaroma
Hempergetéshez:
10-12 dkg kókuszreszelék
A tojásokat szétválasztom.
A sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd a forró vízzel jól kikeverem, hozzáadom a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, végül a tojások keményre vert habját is hozzákeverem óvatosan.
A massza felét enyhén kivajazott, lisztezett 40x25 cm-es tepsibe egyengetem, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 8 perc alatt megsütöm.
A megsült tésztát kiborítom egy fa táblára vagy rácsra.
Majd a tepsit egy papírtörlővel áttörlöm, ismét bevajazom enyhén és meghintem liszttel, majd a tésztamassza második felét is beleegyengetem a tepsibe és ugyanúgy megsütöm, mint az előzőt.
Amikor mindkét adag tészta megsült, egy kb 4,5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatom, és addig hűlni hagyom, míg elkészül a krém.
A krémhez a tejet simára keverem a liszttel és alacsony lángon sűrű krémmé főzöm - majd hideg vízre állítva a lábast, folyamatos kevergetés mellett néhány perc alatt teljesen kihűtöm!
A puha vajat a porcukorral, vaníliás cukorral és a rummal habosra keverem, és ha teljesen kihűlt a tejes-lisztes főzött krém, akkor hozzáadom a vajkrémhez és habosra kikavarom.
A kakaós piskóta korongokból kettőt összeragasztok a krémmel, körbe is kenem és a tetejét is, majd kókuszreszelékbe meghempergetem.
Tálalásig hűvös helyen (vagy hűtőben) tárolom!
---előbb a cukrot öntjük egy lábasba és feltesszük főzni a 2 egész tojással ...kevergetjük -- nem kell sokáig főzni.. - -a tűzről levéve- bele keverjük a Rama margarint - -miutá...
Elkészítési idő: 30A hozzávalókból tésztát gyúrunk. 30 percre hűtőbe téve pihentetjük. Lisztezett munkalapon fél cm-re nyújtjuk a tésztát, majd linzerszaggató formával kiszaggatjuk....
Elkészítési idő:A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. - a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral - majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tés...
Elkészítési idő: