4 egész tojás
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
1 deci víz
1 deci olaj
20 dkg porcukor
20 dkg sima liszt
1 ek kakaópor
Töltelékhez:
1 l tej
2 vaníliás-tejszínes pudingpor
1 vaníliás cukor
4 ek kristály cukor
Öntet a tetejére:
4 doboz 200ml-s tejföl
1 vaníliás cukor
4 ek kristály cukor
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorra, hozzáadagoljuk kicsinyenként az olajat és a vizet s végül bele keverjük az átszitált lisztet a sütőporral.
Kiolajazott, lisztezett 30x40 tepsibe bele öntjük a masszát. Közben megfőzzük a pudingot a töltelék összetevőkkel és még melegen merőkanállal rá merjük a kakaós masszára. Előmelegített sütőbe betoljuk és 160 fokon kb. 40 percig sütjük /sütőtől függően/.
Amikor megsült még forró a süti rákenjük a tejfölt amit összekeverünk a cukorral, vaníliás cukorral. Ettől olyan márványos lesz. Nem túl édes süti, aki édesebben szereti emel a cukor mennyiségen.
Én még ribizlit is szórtam bele sütés előtt,,,nem rontja el a gyümölcs.
A tetejét megszórhatjuk fahéjas cukorral.
Jól lehűtjük és szeleteljük. Nagyon finom sütemény, hidegen szinte üdíitő a melegekben.
A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Formázzunk kisebb gombócokat kézzel, de akár kanállal is kiszaggathatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban addig s...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA reszelt almát a citromhéjjal, citromlével, fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral és a vaníliás cukorral fedő alatt puhára pároljuk ha kihűlt, hozzáadjuk a darált kekszet és golyókat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot feloldjuk a vízben, majd röviden forralva szirupot készítünk. Az aprítógépben elsőként a mandulát és az áfonyát aprítjuk ragadós masszává. Legalább két részletben hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű