4 egész tojás
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
1 deci víz
1 deci olaj
20 dkg porcukor
20 dkg sima liszt
1 ek kakaópor
Töltelékhez:
1 l tej
2 vaníliás-tejszínes pudingpor
1 vaníliás cukor
4 ek kristály cukor
Öntet a tetejére:
4 doboz 200ml-s tejföl
1 vaníliás cukor
4 ek kristály cukor
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorra, hozzáadagoljuk kicsinyenként az olajat és a vizet s végül bele keverjük az átszitált lisztet a sütőporral.
Kiolajazott, lisztezett 30x40 tepsibe bele öntjük a masszát. Közben megfőzzük a pudingot a töltelék összetevőkkel és még melegen merőkanállal rá merjük a kakaós masszára. Előmelegített sütőbe betoljuk és 160 fokon kb. 40 percig sütjük /sütőtől függően/.
Amikor megsült még forró a süti rákenjük a tejfölt amit összekeverünk a cukorral, vaníliás cukorral. Ettől olyan márványos lesz. Nem túl édes süti, aki édesebben szereti emel a cukor mennyiségen.
Én még ribizlit is szórtam bele sütés előtt,,,nem rontja el a gyümölcs.
A tetejét megszórhatjuk fahéjas cukorral.
Jól lehűtjük és szeleteljük. Nagyon finom sütemény, hidegen szinte üdíitő a melegekben.
Szívből. :)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tészta: 6 tojásból, 15 dkg porcukorral, 15 dkg liszttel és 6 evőkanál vízzel piskótát sütünk. 2. Ha kihűlt baracklekvárral megkenjük, utána 1 sor rumos feketekávéba mártott,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet, vajat, sót, xilitet felforraljuk, hozzáöntjük a lisztet és addig keverjük amíg a massza teljesen összeáll. Kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenként belekeverjük a tojásokat (j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot a tejjel sűrűre főzzük,amíg kihűl, a vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral habosra keverjük.Ha kihűlt a puding a vajas porcukorral összekeverjük. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű