Hozzávalók: Tésztához:
• 2 tojás
• 3 ek porcukor
• 4 ek langyos méz
• 50 g vaj
• 450 g liszt
• 5+2 ek tej
• 1 tk szódabikarbóna
• pár csepp citromlé
• 2 evőkanál kakaópor
Krémhez:
• 2 cs hólabda pudingpor
• 7 dl tej
• 25 dkg margarin
• 20 dkg porcukor
Mázhoz:
• 1 darab tojásfehérje
• 0,5 citrom leve
• 20 dkg porcukor
A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével és a masszát jól összegyúrjuk.
A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe beledolgozunk 2 ek kakaóport, amit 2 ek tejjel elkavartunk. 2-2 lapot nyújtunk a fehér és a kakaós tésztából (25*35 cm), majd megsütjük pár perc alatt.
A tejben felfőzzük a pudingot. Habosra keverjük a margarint a porcukorral. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a cukros margarint, majd 1/3 részébe ízlés szerint kakaóport teszünk.
Összeállítjuk a süteményt. A mázhoz kikeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és citromlével. Rásimítjuk a süteményre, hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük.
A vajat a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, tojássárgáját, tojást, rumot, mandulát, lisztet és a sütőport. A tésztát kivajazott formába öntjük és rászórjuk a meg...
Elkészítési idő:A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. K...
Elkészítési idő:Először elkészítjük a pudingot: 3 dl tejben elkeverjük a vaníliás pudingporokat, hozzáadjuk a kétfajta cukrot. A többi tejet odatesszük főni, majd hozzáöntjük a cukros-pudingporos...
Elkészítési idő: 1 óraA két egész tojást meg a négy tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat fél óra hosszat keverjük.A fehérjéből kl keményre vert habot a liszttel együtt könnyedén hozzákeverjü...
Elkészítési idő: