2 db tojás, 25 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 csomag sütőpor, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg margarin, 1 csipet só, 40 dkg meggy.
A tejföl kivételével a hozzávalókat alaposan kikeverem, majd a masszát a tejföllel is összedolgozom. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és a lisztbe forgatott meggyel megszórom. (Így nem süllyed le a meggy a tészta aljára sütés közben, hanem szépen fenn marad). 25-30 perc alatt kb 180 fokon - légkeverés esetén 165 fokon - megsütöm.
Bármilyen gyümölcs tehető bele!!!!!
A "tésztát" mikróban készítjük el. Ehhez veszünk egy lapos, szögletes jégkrémesdobozt (pl 0,5 l krémkönnyű:)) Ebben összekeverjük a tészta hozzávalóit. Tej annyi kell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal ,sóval elmorzsoljuk, majd a tejföllel rugalmas tésztává gyúrjuk.1 órát hideg helyen pihentetjük. Ezután nyújtjuk ki késfok vastagságúra, majd 8-10 cm átmérő...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meggyet egy szűrőn lecsepegtetjük. A tojásokat kettéválasztjuk, és két külön tálba tesszük. A fehérjét egy csipet cukorral kemény habbá verjük (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 fokra, alul-felül sütésre. 2. A hozzávalókat összekeverjük, majd egy kisebb sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott/kizsírozott tepsibe öntjük. Ha normál te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű