2 db tojás, 25 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 csomag sütőpor, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg margarin, 1 csipet só, 40 dkg meggy.
A tejföl kivételével a hozzávalókat alaposan kikeverem, majd a masszát a tejföllel is összedolgozom. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és a lisztbe forgatott meggyel megszórom. (Így nem süllyed le a meggy a tészta aljára sütés közben, hanem szépen fenn marad). 25-30 perc alatt kb 180 fokon - légkeverés esetén 165 fokon - megsütöm.
Bármilyen gyümölcs tehető bele!!!!!
1. Keverjük bele a lisztbe a sütőport, a puha vajat kavarjuk ki a cukorral, használjunk kézi robotgépet. 2. A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojást, a sót és a tejfölt és kever...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejszínt elkezdjük habbá verni, mikor egy picit már sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a pudingport és fél deci rumot, és tovább verjük, amíg összeállt szilárd krémmé A kávéba beleönt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKihabosítjuk a vajat a krémsajttal és porcukorral, majd hozzáadjuk a csipet sót és a lisztet - összegyúrjuk. Könnyen kezelhető, lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk! (Liszt v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot kikeverjük a tojásokkal. 2. Hozzákeverjük a szoba hőmérsékletű margarint, majd ráöntjük a száraz hozzávalókat. 3. A tejet keverjük hozzá utoljára, kisebb adagokban....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű