Tésztához
6 db tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 sütőpor
1-2 evőkanál kakaópor
1-2 evőkanál darált dió
Krém:
4 dl tej
1 cs vanília puding
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2-3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
mogyorókrém
vajas keksz
2 ek kakaópor
Piskótát sütünk a szokásos módon, kakaóporral és a darált dióval egy közepes méretű tepsiben. Ha megsült, még melegen megkenjük a mogyorókrémmel.
Amíg a piskóta sül addig megfőzzük a pudingot. A vajat a cukorral kikavarjuk. Amikor a puding picit hűlt, összekeverjük a két masszát. Kétfelé vesszük és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
A piskótát megkenjük a vaníliás krémmel, kirakjuk a vajas keksszel, erre jön a kakaós krém, majd a felvert habtejszín. Megszórhatjuk csokireszelékkel vagy csurgathatunk rá csokoládét.
A fentieket jól összedolgozzuk - akár egy héttel hamarabb is elkészíthetjük, addig állhat a hűtőben - és hűtőben pihentetjük kb fél órát. Kis adagonként kinyújtjuk, pogácsa formáva...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A tésztához valókat összedolgozzuk, és három részre osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Ezt a lapot megkenjük barack lekvárral, a két oldalát felgöngyöljük úgy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és 2 cipóra osztjuk. Közben elkészítjük a krémet. A 4 tojásfehérjét 8 dkg cukorral felverjük, és félretesszük. A túrót 12 dkg cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez elkeverjük a gesztenyepürét a lekvárral. A tésztához langyos tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez adjuk a cukrot, a sót, majd elmorzsoljuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes