70 dkg liszt 2 egész tojás, 4 dl tejföl, pici só,30 dkg darált dió
16 dkg zsírból és 12 dkg liszt
Diós rétes:: 70 dkg liszt 2 egész tojás, 4 dl tejföl, pici só, ezt jól összegyúrjuk, és kisodorjuk, 16 dkg zsírból és 12 dkg lisztből rántást készítünk, és a tésztára kenjük. 4 részre hajtjuk, tányérra tesszük és fél órát a hűtőben pihentetjük. A pihent tésztát henger alakúra formázzuk és 8 egyenlő részre osztjuk. 30 dkg darált dióhoz adunk egy rumaromát, cukrot, citrom reszelt héját és vizet, annyit hogy kenhető krémet kapjunk. A sütőt bekapcsoljuk. Az egyik tésztát átgyúrjuk, kisodorjuk vékonyra és a tetejét megkenjük olajjal, és rásimítjuk a krém 1 /3- dát, majd feltekerjük, és egy sütőpapírral bélelt sütő lemezre tesszük, a tetejét és oldalát olajjal átkenjük. A másik tésztát is átgyúrjuk, a tetejét lekvárral megkenjük, rásimítjuk a maradék krém felét, feltekerjük, sütőlemezre tesszük a másik rúdtól kicsit távolabb és olajozzuk. 7 ek vizet, 7 ek. cukorral felmelegítek és a lángról levéve, belekeverek simára 5 ek keserű kakaóport. Ezzel kenem meg a harmadik kinyújtott tésztát, és a tetejére simítom a maradék diókrémet. A lemezre rakom, olajozom, és a sütőbe téve aranysárgára sütőm, ha kihűlt szeletelem, porcukorral meghintve kínálom. A maradék tésztát külön-külön fóliába csomagolom és a fagyasztóba teszem. Ha megint rétest akarok készíteni kiveszem a fagyasztóból, hagyom hogy felengedjen, és akkor veszem ki a fóliából, átgyúrom, sodrom, töltöm, sütöm. A tészta olyan lesz mintha akkor gyúrtuk volna a tésztát frissen. Jól bírja a fagyasztást.
A lisztet a margarinnal, porcukorral, reszelt citromhéjjal összegyúrjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük. A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, szaggatóval kiszúrjuk és kibéleljük vele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A fehér tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 egyenlő nagyságú cipóra osztjuk. 2. A barna tészta hozzávalóit is összegyúrjuk,2 egyenlő cipóra osztjuk. 3. Fagyasztóba tesszük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás pudingport és egy kis tejet, végül a lisztet. Ezután pedig csomómentesre ke...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: KözepesA tésztát jól összedolgozzuk, majd nagyobb golyókat formálunk belőle. Egy kicsit kinyújtjuk, megkenjük olvasztott tortabevonóval és az előzőleg gépi habverővel jól kikevert krémmel...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű