2,5 dl-s bögrét használunk.
Hozzávalók:
2 bögre liszt
4 evőkanál tejföl
100 g vaj
fél bögre cukor
1 tojás
csipet só
negyed teáskanál szódabikarbóna
1 tojás (a tészta megkenéséhez)
A töltelékhez:
1 bögre darált dió
fél bögre cukor
2 evőkanál méz
negyed teáskanál őrölt fahéj
A tészta hozzávalóit tegyük egy tálba és gyúrjuk össze. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, az egyik oldalát hagyjuk kissé vastagabbra, mint a másikat. A tészta vékonyabb részét kenjük meg a mézzel. A cukrot keverjük össze a fahéjjal és szórjuk rá, majd hintsük meg a dióval. A tészta vastagabbik részét kenjük meg a felvert tojással, tekerjük fel a tésztát, a vékonyabbik oldalától kezdve. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, szórjuk meg liszttel és tegyük bele a tekercset, a felvert tojással kenjük meg. 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt süssük meg, még melegen forgassuk bele darált dióba, mikor kihűl, szeleteljük.
egy kisebb lábosban keverjük simára a pudinport ,és a tejet -majd kis lángon kevergetjük bele a cukor és sürüsödésig fözzük a tűzről levéve forgassuk bele a narancshéját és...
Elkészítési idő: 20 percA tojásokat elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az olajat és jól összekeverjük. A többi hozzávalót is hozzáadjuk és legvégül az almát dolgozzuk bele. Sütőpapírral...
Elkészítési idő: 30 percAlaposan kidolgozzuk a tésztát, és öt cipóra osztjuk. Hosszúkásra nyújtjuk és 10 x 10 cm-es darabokra derelyevágóval felvágjuk. Egy centiméterenként bevagdossuk. Forró olajban, hól...
Elkészítési idő: